(On)veilig in de gevangenis

Het woord ‘Copshop’ is straattaal voor politiestation, en dit is dan ook waar (bijna) de hele film zich afspeelt. De film gaat namelijk over de criminele oplichter Teddy Murretto, die maar al te goed door heeft dat er vrij veel huurmoordenaars achter hem aanzitten. Hij besluit om die reden bescherming te zoeken in de veiligste, maar doch onveiligste plek: achter de tralies. Hiervoor werkt hij een lokale politieagent tegen de grond, waarna hij in de gevangenis van een klein dorpje terecht komt. Huurmoordenaar Bob Viddick heeft ‘m echter al snel door en besluit hetzelfde te doen, zodat hij dichtbij Murretto kan blijven en zijn opdracht (om Murretto uit te schakelen) kan afmaken.

Op deze manier wordt het politiebureau in een klein dorp slachtoffer van een driehoeksverhouding tussen Murretto, Viddick en een streberige agente die alles enigszins in het gareel wil houden. Spoiler alert: dat lukt niet echt. Er komt overigens nog een huurmoordenaar om de hoek kijken, die Murretto maar al te graag om wil leggen. Zin in chaos, donkere humor en een flinke dosis actie? Dan is Copshop precies wat je wil. 

A-list acteur(s)

De regisseur van Copshop is Joe Carnahan, die hiervoor ook de film The Grey met Liam Neeson op de kaart heeft gezet. De hoofdrol wordt gespeeld door Gerard Butler, één van de grootste A-listers op dit moment. De 51-jarige Schotse acteur is bekend van zijn rol in 300 en Olympus has Fallen. Frank Grillo, die je kent door zijn notoire rol in The Purge: Anarchy, neemt in de film de rol van Teddy Murretto op zich. De ambitieuze politie-agente wordt gespeeld door Alexis Louder, die je wellicht herkent door haar rol in de film Watchmen. Al met al, een cast waar je u tegen zegt! 

Bekijk Copshop in de bioscoop

Heb jij wel zin om deze cat-and-mouse game te zien? Dat kan! Vanaf 9 september is de actiethriller te zien in de bioscoop.