Het oerwoud van hotels en restaurants

Je hebt het allemaal net lekker voor elkaar – tripje naar een nieuwe stad geboekt met leuke mensen, een beetje uitgezocht wat jullie allemaal willen bezoeken en de vlucht geboekt. Maar dan beland je in het onherbergzame oerwoud van de vele hotels en restaurants. Want, hoe pik je nu precies de pareltjes eruit die precies bij jouw wensen passen? In die zoektocht biedt de app Gems Community een houvast. Gems Community is een locatie-gebaseerde app waar je jouw parels van restaurants en andere bijzondere plekjes, zoals hotels, in kunt zetten om alleen met jouw zogenoemde inner circle te delen.

Op deze manier sla je eigenlijk twee vliegen in een klap. Je voorkomt hiermee dat jouw geselecteerde hotspots niet direct worden platgelopen door hordes toeristen en influencers, maar ze worden wél gezien door de mensen die je een geweldige tijd gunt. Oftewel jouw inner circle. Op deze manier creëer je samen met andere appgebruikers – zoals bijvoorbeeld ook je vrienden en familieleden – een heus netwerk van goed bewaarde geheimen van elke stad, waar ook ter wereld.

Handig in gebruik

Hoewel iedereen Gems kan aanmaken, is het toch mogelijk jouw must visits redelijk verborgen te houden. Als je de eerste bent die een bepaalde locatie selecteert, heb je de locatie in de app ook voor altijd geclaimd. Zo kan iedereen zien dat jij als eerste deze Gem in de app hebt aangemaakt. Verder kun je zogezegd vrienden en familie toevoegen in de app – of andere mensen waar je op goede voet mee bent. Op deze manier kun je een netwerk opbouwen van mensen die je kent en waarvan je hun mening vertrouwt. Alle tips kun je rangschikken in verschillende lijstjes. Zo kun je bijvoorbeeld een lijstje maken met Niet te missen in Parijs, maar bijvoorbeeld ook een lijst maken van hotspots speciaal voor uitjes met zakenrelaties of vrienden. Hoe handig!

Bij elke locatie kun je ook foto’s, video’s en tekstjes plaatsen. Zo kun je zien hoe de locatie, en het eten eruit ziet, en notities over de locatie lezen. Zo heb je in één opslag helder waarom je deze plek wil bezoeken. Nog een zeer handige feature: in Gems Community kun je bij een locatie ook gelijk reserveren, bestellen en/of laten bezorgen. Vet chill!

Het idee achter Gems Community

De oprichters van Gems Community, Hans Flu en Kim Boekhoorn, hadden precies hetzelfde probleem met het zoeken van geschikte locaties, en dus ontstond dit. “Het zoeken van de beste locaties moest sneller en beter kunnen. Dus zijn we gestart met het ontwikkelen van een app. We wilden er ook een sociaal stuk aan koppelen, dus je kunt bij iedere Gem die je markeert op de kaart ook foto’s en tekst toevoegen. Daarnaast kun je ook nog eigen lijstjes maken, zodat je altijd je beste plekken op een rij hebt”, aldus Kim.

Download Gems Community via de App Store of Google Play Store.