Amsterdam Open Air

Denk je aan een van de klassiekers binnen de festivalwereld in Amsterdam, dan denk je aan Amsterdam Open Air. Jaarlijks is dit een van de festivals waar daadwerkelijk heel Amsterdam (en omstreken) te vinden is, en terecht! Dit jaar wordt er extra groot uitgepakt tijdens de elfde editie van AOA.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Amsterdam Open Air (@amsterdamopenair)

Ook dit jaar keert het grote festival terug naar het Gaasperpark met een verfrissende line-up aan artiesten. Het is als het ware het ultieme festivalplayground geworden. Aangezien het aanbod aan artiesten en muziekgenres zo divers is, is er daadwerkelijk voor ieder wat wils. Of jij nou wil dansen op de fijnste techno deuntjes of je los wil gaan op hip-hop muziek, alles is hier mogelijk. Welke namen we kunnen verwachten? Hele grote. Goldband, De Jeugd van Tegenwoordig, Luuk van Dijk, Benny Rodrigues b2b Chris Stussy, Idaly en nog veel meer.

Naast alle stages – waar de muziek twee dagen lang uit de speakers wordt gepompt – kan je ook meekijken bij opnames van populaire podcasts. Verder zijn er dansworkshops en andere activiteiten te doen. Je gaat je hier dus ongetwijfeld vermaken.

Dit festival vindt plaats op 3 en 4 juni 2023. Check de website van Amsterdam Open Air voor tickets, prijzen en meer informatie.

Pleinvrees

Over ruim twee weken is het weer zover. Dan vindt het kleurrijke festival Pleinvrees plaats. De editie van 2022 was een groot succes en daarom genoeg reden om de 2023-editie ook plaats te laten vinden op het welbekende NDSM-terrein. Dit is de plek waar ook afgelopen april DGTL plaatsvond. Eén ding is zeker: ben jij een liefhebber van house en techno? Dan is dit een heerlijke aftrapper.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Pleinvrees (@pleinvrees)

In totaal zijn er zes verschillende stages met een gevarieerde mix aan artiesten aan grote en opkomende artiesten. Denk aan namen als Ammé, Benny Rodrigues, Fritz Kalkbrenner (Live), Jan Blomqvist (Live) en NTO (Live). Ben je een liefhebber van dit muziekgenre, dan weet je dat dit grote spelers zijn.

Dit festival vindt plaats op 27 mei 2023. Check de website van Pleinvrees voor tickets, prijzen en meer informatie.

By the Creek

Ook By the Creek is zo’n festival waar vrijwel iedere muziekliefhebber het naar zijn zin zal hebben. Maar liefst vijf verschillende stages en tientallen artiesten zorgen voor een divers aanbod aan muziekgenres dit feestweekend. Aan welke namen kan je dan denken? Niet de minste. Bilal Wahib (Live), De Sluwe Vos, Idaly, Nico Moreno en nog veel meer staat er op de planning.

De locatie is een van de meest unieke punten van dit tweedaagse festival. Het vindt namelijk plaats op het recreatieterrein Middelwaard, te Vianen (Utrecht). Je kan dus dansen op het strand, in het gras of onder de welbekende brug. Geloof ons maar: een spectaculaire vibe hangt er hoe dan ook.

Dit festival vindt plaats om 1 en 2 juli 2023. Check de website van By the Creek voor tickets, prijzen en meer informatie.

Chin Chin Festival

Het Chin Chin Festival wordt met het jaar populairder, en dat is niet zomaar. Ook de 2023-editie belooft een waar spektakel te worden. Dit jaar kunnen de dansende bezoekers genieten van optredens van onder andere The Opposites, Luuk van Dijk en The Partysquad. Eén ding is in ieder geval zeker: het dak gaat eraf wanneer jij de classics hoort.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Chin Chin Festival (@chinchinfestival)

Het festival vindt ook dit jaar plaats op een welbekende feestlocatie in Amsterdam, namelijk in Tuinen van West. De ideale plek om met het zomerse zonnetje en een drankje in de hand los te gaan op de bonzende hiphop beats, magische house en dynamische discoplaten.

Dit festival vindt plaats op 1 juli 2023. Check de website van Chin Chin Festival voor tickets, prijzen en meer informatie.

Lago Lago

Ben jij op zoek naar de perfecte mix van een onvergetelijk feestje én een vakantiegevoel in eigen land, dan is Lago Lago de #1 keuze. Breng jij een bezoek aan dit festival, dan ga je écht back to nature. Dit festival vindt plaats van 30 juni tot en met 2 julie 2023 bij het Stoombroek in Braamt. Wat voor muziek kan je verwachten? Een mix waarvan vrijwel alle voetjes van de vloer zullen gaan. Van funky technobeats tot aan disco; ze hebben het allemaal.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Lago Lago (@lagolagofestival)

Naast de waanzinnige line-up is er ook gedacht aan andere activiteiten. Zo kan jij verschillende yoga sessies volgen, lekker even op het terrein chillen, spelletjes spelen of een duik nemen. Het is écht een festivalvakantie in eigen land. Overnachten kan in een eigen camper of tent. Ben je echter fan van iets meer luxe, dan kan jij verschillende soorten bungalows boeken die op het terrein staan. Bekijk de website van Lago Lago voor tickets en meer informatie.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Lago Lago (@lagolagofestival)