Bowmore en Aston Martin inspireren elkaar en bundelen hun krachten

De collab tussen het stijlvolle automerk Aston Martin en het iconische whiskymerk Bowmore is geen doorsnee samenwerking. Het slaat een brug tussen twee werelden op een inspirerende wijze. Er zijn wat waarden gelinkt aan de samenwerking die de twee merken willen uitstralen. Centraal staat wederzijds vertrouwen en respect voor wat de ander te bieden heeft, maar ook de passie om van elkaar te ontdekken en te leren. Het is nou eenmaal zo dat iedereen met andere ideeën komt en dat is nu ook het geval. Bowmore en Aston Martin leren van elkaars kracht om er samen een mooi product van te maken. Eén ding is zeker: daar zijn ze samen in geslaagd. Maak kennis met de Bowmore Masters’ Selection.

De Bowmore Masters’ Selection

De Bowmore Masters’ Selection is een single malt whisky met een krachtige, complexe, maar toch een zoete afdronk. De whisky heeft op het eerste gezicht een contrast in smaak, maar als je even verder kijkt, ligt de whisky optimaal in balans en proportie. Deze kernwaarden zijn voor Aston Martin niet nieuw. Zo weten zij hun eigen stempel aan het whiskymerk te binden. De smaak van de drank is te omschrijven als opwindend en ongekende elegant. Net als de stijlvolle bolides van Aston Martin, zoals de classic DB5 in de James Bond-films.

exclusieve bowmore whisky single malt

Het is voor het eerst dat Bowmore de Golden Ratio heeft toegepast op één van hun nieuwste whisky’s. Deze Golden Ratio is te zien als de wiskundige verhouding die in de natuur wordt aangetroffen en die esthetisch aangename composities creëert. Dit is de kern van iedere Aston Martin, waarbij de perfecte relatie tussen ieder onderdeel van het design zorgt voor ultieme schoonheid.

‘Golden Ratio’

Marek Reichman, Chief Creative Officer van Aston Martin, heeft zich eerder uitgesproken over dit fenomeen. Volgens Reichman vormt het dus de kern van het ontwerp van elke Aston Martin. Hij beweert dat er ultieme schoonheid wordt gecreëerd en bereikt wanneer er een perfecte relatie is tussen elk onderdeel van het design.

Het samenkomen met Bowmore Master Blender Ron Welsh maakte de ontwikkeling mogelijk van een whisky op basis van het Golden Ratio-principe, ook wel de perfecte verhouding genoemd. Dit heeft Marek Reichman een heel nieuw perspectief geboden en de samenwerking was voor hem een grote inspiratiebron. Het eindresultaat van de samenwerking tussen Aston Martin en Bowmore omschrijft Reichman als ‘een perfect, maar krachtig evenwicht.’

De Bowmore Masters’ Selection bestaat in de basis uit een 21 jaar oude Bowmore, gerijpt in Pedro Ximenez en Oloroso sherryvaten. De overige delen van de whisky zijn in perfecte verhouding van elkaar samengesteld.

Ron Welsh, Bowmore Master Blender, zei zelf het volgende over het bundelen van de krachten: “Krachtig en elegant; van zoet tot pittig; sherry tot koffie; honing tot peper – de perfecte verhoudingen om absolute diepte en balans te bereiken. Geïnspireerd door Marek en zijn team lieten we alle elementen hun eigen unieke smaak eraan geven en werden vaten met zorg geselecteerd om tot het gewenste karakter te komen. Dit is de eerste keer dat we met deze whisky de ‘Golden Ratio’ hebben toegepast. Dankzij de nauwe samenwerking met Marek ben ik erg trots dat we nu deze unieke whisky-ervaring tot leven kunnen brengen.”

Kortom: ben jij een whisky liefhebber en gaat je hart sneller kloppen van de schoonheid van Aston Martin? Verwen jezelf dan een keer met deze unieke Single Malt. De exclusieve whisky uit de Bowmore Masters’ Selection is sinds november te koop voor 325 euro bij Gall & Gall en diverse slijterijen.