Dutch Open 2022 wordt hét golfevenement van het jaar

First things first, de hoofdact. Het Dutch Open 2022 is het grootste golfevenement van Nederland en keert ook dit jaar weer terug. Deze editie vindt plaats bij Bernardus Golf, een baan in het Brabantse Cromvoirt.

Golfbaan

Bernardus Golf is een jonge, uitdagende 18 holes championship course, ontworpen door de Amerikaanse architect Kyle Phillips. De bunkers zijn prachtig vormgegeven en de stevige waterhindernissen gaan subtiel op in het decor van duinen, sparren, heide en gaspeldoorn; met het prachtige clubhuis als kers op de taart. Een dag op Bernardus geeft je hoe dan ook het ultieme gevoel van rust en ontspanning. Kortom: de ideale spot voor het Dutch Open 2022. Maar wat heeft dit grootse sportevenement nou te bieden voor de toeschouwers? Hier kunnen wij heel stellig antwoord op geven: een heleboel.

De Dutch Open Village zorgt voor een unieke beleving

Bezoekers kunnen voor de ultieme beleving op het gebied van sport, entertainment en lifestyle terecht bij de Dutch Open Village. Hier kunnen zij hun ogen uitkijken, deelnemen aan verschillende activiteiten en zo écht onderdeel worden van het event.

Er is een speciaal ontworpen baan in de Dutch Open Village waar jij kan proberen om een hole-in-one te slaan. Heb jij ineens die Tiger Woods vibes te pakken en sla jij de bal in één keer raak? Dan maak je kans op een geheel verzorgde KLM Holidays-pakketreis (een vliegreis en hotel) ter waarde van €1.500 of op een van de andere prijzen. Maar dat is – bij lange na – niet alles.

Dutch Open Village

Ook kan je het prachtige terrein en de omgeving vanuit een reuzenrad bewonderen en is er zelfs de mogelijkheid om in de huid te kruipen van een echte coureur met ‘Race like a Formula E driver’. Bernardus staat er bovendien met een wijntruck voor de levensgenieter onder ons. Ben je toch meer fan van andere drankjes? Don’t worry, daar is natuurlijk ook aan gedacht. Fevertree is aanwezig bij de Dutch Open Village om men te voorzien van de lekkerste gin-tonics. En wanneer je honger hebt gekregen na alle activiteiten en drankjes, kan je terecht bij de enige echte Big Green Egg.

Ben jij toch zeker van jezelf en denk jij dat je jezelf wil meten met de absolute top? Dan is dit je kans. Met Beat The Pro kunnen amateurgolfers zelf ook deelnemen aan het Dutch OpenBeat the Pro. Tijdens het event wordt één hole (hole #8) het podium voor dit toffe concept. Het is een par-3 van ongeveer 135 lang met een imponerende plas water voor de green. Amateurs krijgen op deze hole één slag de kans om tourspelers te verslaan. Wanneer een deelnemer de bal dichter bij de hole slaat dan de toernooispelers, dan wint hij of zij een prijs en verdient diegene eeuwige roem. Sick!

Welke Nederlanders doen dit jaar mee?

Dit jaar kan je natuurlijk wederom een paar golfers van Nederlandse bodem aanschouwen. Joost Luiten – winnaar in de jaren 2013 en 2016 – zegt zelf het volgende over Bernardus Golf in Cromvoirt: “Mijn favoriete hole op Bernardus is hole 18. Het is de laatste hole, een par 5, waar je echt birdie- en eaglekansen hebt maar waar je ook bogeys en dubbel bogeys gaat zien door het water, rechts vanaf de tee maar ook bij de green.”

Beat the Pro

Naast Luiten zullen bezoekers ook kunnen genieten van de skills van de Nederlandse Darius van Driel, Wil Besseling, Daan Huizing, Lars van Meijel, Rowin Caron, Koen Kouwenaar, Dario Antonisse en Robbie van West. Maar daar blijft het niet bij. Ook Ryder Cup sterren Thomas Björn, Rafa Cabrera Bello en Thorbjörn Olesen zullen aanwezig zijn om voor de titel te strijden. Verder keren vorige winnaars zoals de Zweedse Kristoffer Broberg (2021) en Thomas Pieters (2015) terug. Het belooft dus een spannend spektakel te worden…

Tickets kopen

Er zijn verschillende soorten tickets te koop. Naast de normale entreetickets voor één dag zijn er ook passe-partouts te koop en tickets die je toegang geven tot onder andere de Clublounge en de Golf Home.

Tip van de redactie: vrijdagavond kan jij met de voetjes van de vloer op de Dutch Open Party Bernardus Golf. Vanaf 17.00 uur geldt een gratis toegang via de hoofdingang, ook voor mensen zonder ticket.

party

Al met al is het Dutch Open 2022 het ideale event voor jou en je vriendengroep. Meer informatie over de tickets kan je vinden op deelnemen aan het Dutch Open

In samenwerking met Dutch Open