De trend van Dry Januari gaat om bewustzijn over je alcoholgebruik. Een mindset die we eigenlijk altijd moeten hebben, dacht MARTINI. En dan bedoelen ze niet ‘stop met drinken’, maar wees bewust over wanneer je drinkt. Ze noemen het mindful drinking en ondersteunen hiermee een gebalanceerde levensstijl én zorgen ook nog voor een premium alcoholvrij aanbod.

Mindful drinking

Een begrip dat we nog niet allemaal kennen, maar wel de toekomst is: Mindful drinking. Het houdt in dat je een overwogen keuze maakt door bewust stil te staan bij de vraag ‘wil ik vandaag alcohol drinken?’. Het idee is voortgekomen uit de behoefte van mensen om een meer bewuste relatie met alcohol te hebben. Bewust drinken geeft je ook nog een gevoel van controle en kan zorgen voor meer energie. Klinkt goed, hè?

Volgens MARTINI hoef je dus niet per se voor Dry January te gaan, maar liever voor ‘a little more aware January’. Sommige momenten zal je kiezen voor een goede cocktail, en sommige momenten kies je bewust voor alcoholvrij. Is het nou zo’n alcoholvrij-dag? Dat betekent niet dat je jezelf niet mag verwennen.

Martini non alcoholic cocktail mocktail

MARTINI heeft daarom twee aperitieven ontwikkeld zonder alcohol. Ze zijn speciaal voor degenen die het beste uit het moment willen halen mét dierbaren, zonder alcohol. Ze zijn niet van de variant met alcohol te onderscheiden en beide smaken zijn gemaakt van 100% natuurlijke ingrediënten. En guess what? Je kan er geweldige cocktails van maken.

MARTINI Mocktails

Het eerste aperitief is de MARTINI Non-Alcoholic Floreale: een verfrissend licht aperitief met bloemige tonen waar je een frisse cocktail van kan maken. De Floreale Spritz bestaat uit een paar ingrediënten, en dit is hoe je hem maakt.

Floreale Spritz

Zo maak je ‘m:

 1. Vul een wijn- of ballonglas met ijs.
 2. Schenk de MARTINI Non-alcoholic Floreale en het appelsap in het glas.
 3. Vul aan met sodawater.
 4. Roer zachtjes.
 5. Garneer door een citroenschijfje in het glas te plaatsen.
Floreale

Martini Floreale Non-Alcoholic

MARTINI €10,09 Shop nu
Vibrante

Martini Vibrante Non-Alcoholic

MARTINI €10,09 Shop nu

Vibrante Spritz

Ook van de Vibrante kan je een heerlijk verfrissende Spritz cocktail maken. Vibrante is een fruitig aperitief met tonen van sinaasappel; goed te combineren met grapefruit in deze cocktail. Side note: de Vibrante Spritz is onze favoriet.

Zo maak je ‘m:

 1. Vul een wijn- of ballonglas met ijs.
 2. Schenk de MARTINI alcoholvrije Vibrante en grapefruitsap in het glas.
 3. Doe er sodawater bovenop.
 4. Roer zachtjes en Garneer door een grapefruitschijf in het glas te plaatsen.

Tonic Mocktails

Op je alcoholvrije dag kan je ook genieten van de verfrissende combinatie van MARTINI Non-Alcoholic met tonic. De Tonic Mocktail kan je maken van zowel de Floreale als de Vibrante en ook deze is perfect om samen, bewust van te genieten.

Martini cocktail mocktail

 • 75 ml MARTINI Non-Alcoholic Vibrante of Floreale
 • 75 ml tonic water
 • sinaasappelschijf

Zo maak je ‘m:

 1. Vul een wijn- of ballonglas met ijs.
 2. Giet 75 ml MARTINI Non-Alcoholic Vibrante & 75 ml tonic water over het ijs.
 3. Roer voorzichtig en garneer door een sinaasappelschijfje in het glas te plaatsen.

Kortom, deze dranken bewijzen dat je ook alcoholvrij kan genieten van lekkere cocktails. Geniet ervan, cheers!

Geen 18, geen alcohol.

In samenwerking met Martini