David Lloyd, de sportschool waar ze alles hebben

Wanneer je gaat sporten bij David Lloyd, kijk je waarschijnlijk je ogen uit. Bij geen enkele andere sportschool heb je zoveel verschillende faciliteiten als bij deze high-end gym. Naast dat je alleen helemaal los kan gaan in de gigantische fitnessruimte of mee kan doen aan groepslessen, kan je ook zwemmen in het binnenzwembad en daarna volledig ontspannen in de spa van de gym. David Lloyd is echter niet alleen voor volwassenen, maar ook zeker voor jonge gezinnen. Zo bieden zij onder andere een kinderopvang aan, zodat jij zonder zorgen met die zware gewichten kan tillen in de gym – en is er een ‘club voor kinderen’ die onder andere vakantiekampen en zwemcoaching verzorgt. Ideaal!

Bij David Lloyd is de fitnessruimte verdeeld over twee verdiepingen. Het zijn twee mooie open ruimtes met de nieuwste fitnessapparatuur. De goede basis om jouw doelen te behalen. Heb je hier echter nog wat moeite mee? No worries! Bij David Lloyd zijn er namelijk personal trainers die jou kunnen helpen door bijvoorbeeld een trainingsschema te maken of jou te motiveren tijdens jouw sessies. Heb je dus bepaalde doelstellingen en weet je niet precies hoe je die moet volbrengen? Dan staan zij voor jou klaar!

david lloyd amsterdam sportschool

Ook hebben ze een zwembad van wel 20 meter lang. Als volwassene kan je hier verschillende lessen volgen. Zo bieden ze Aquarobics-lessen aan om al je spieren en gewrichten te trainen of je kan een intense zwemtraining volgen als een full body workout. Ook zijn er zwemlessen voor kinderen die door professionele begeleiding geholpen worden hun slag en techniek te verbeteren, ongeacht hun leeftijd. Deze lessen kunnen privé als in groepen gevolgd worden.

zwembad david lloyd

De signature classes van David Lloyd

Bij deze gym is het haast onmogelijk om niet jouw gewenste groepsles te vinden. Zo zijn er wel 175 lessen per week. Ja, je leest het goed. Lessen die je bijvoorbeeld kan volgen zijn: kracht & conditionering, HIIT, holistische lessen, cycling lessen en de speciale Blaze-workout.

De HIIT lessen zijn erg intens. Hier train je met uitdagende oefeningen verschillende spiergroepen. De oefeningen zijn erg zwaar, maar worden onderbroken door een paar minuten rust. Bij de holistische lessen draait alles juist meer om je geest en flexibiliteit. Hieronder vallen dan ook de lessen yoga en pilates. Een van onze favoriete lessen, is Blaze. Dit is een full-body workout waarin cardio- en krachttraining gecombineerd worden met (kick)boks lessen. Intens, maar de droom voor velen. Hierin wordt door middel van een hartslagmonitor je proces bijgehouden. Dat zorgt zeker voor meer motivatie!

 

Groepslessen die ook zeker niet vergeten mogen worden, zijn de IGN1TE en SPIRIT lessen. IGN1TE is letterlijk vertaald ‘ontbranden’. In deze lessen ben je voornamelijk bezig met cardio- en krachtgebaseerde interval training met erg hoge intensiteit. De geografie is samengesteld met atletische en martial arts gebaseerde bewegingen. Tijdens deze lessen luister naar high-energy muziek, waardoor je zelf ook een hoger energie level krijgt. Alle ingrediënten om het maximale uit jezelf te halen. Een SPIRIT les is juist weer holistisch. Het verminderen van stress is een van de belangrijkste doelen. Iets wat niet onderschat mag worden vandaag de dag. Zo ga je bezig met je ademhaling ondertussen dat je vloeiende bewegingen met je lichaam maakt.

Stoom afblazen na het sporten

Na het sporten kan je echt tot rust komen in de spa van David Lloyd. Je kan naar de sauna, de stoomcabine, het stoombad en het bubbelbad. Het totaalpakketje dus. Als je hier na het sporten gaat zitten blaas je stoom van je af, wordt je spierpijn verminderd en wordt je huid gereinigd.

david lloyd amsterdam cafe

Als je je dan compleet relaxed voelt, kan je ook nog even naar de bar beneden. Hier kan je samen met andere members een shake of sapje drinken en even bijpraten. Waarom al naar huis gaan?

Via deze link kan jij je inschrijven voor een membership van 3 maanden.