Hoe belangrijk is het beveiligen van je cryptocurrency?

Aangezien crypto voor veel mensen nog relatief nieuw is en het gaat om een geheel digitale wereld, is de beveiliging belangrijker dan ooit tevoren. In het verleden hebben enkele gebeurtenissen plaatsgevonden waarbij accounts van gebruikers gehackt zijn en zij in één klap al hun crypto kwijtraakten. Zo zou (naar verluidt) de oprichter van Thodex, een van de grootste Turkse handelsplatformen voor digitale valuta, het land zijn ontvlucht met maar liefst twee miljard dollar aan bezittingen van investeerders. Dit geeft maar weer aan dat beveiliging en eigendom op plek #1 dienen te staan. En laten dit nou net de twee sleutelbegrippen zijn van Ledger.

ledger foto

Ledger staat voor beveiliging en eigendom

Sinds de oprichting in 2014 is Ledger binnen no-time uitgegroeid tot de wereldwijde leider in beveiligings- en infrastructuuroplossingen voor digitale valuta en blockchain-toepassingen. Het bedrijf is erin geslaagd om een wereldwijde oplossing te ontwikkelen om crypto te beheren en te beveiligen; en hoe.

Mocht je nog geen crypto bezitten, maar het nieuws omtrent digitale valuta wel in de gaten hebben gehouden, ook dan is de kans groot dat de naam Ledger je bekend in de oren klinkt. Dat is niet zomaar. Zo’n twee jaar geleden verscheen het bedrijf veelvoudig in het nieuws toen de populariteit van de Ledger Wallets door het dak ging. Nu, twee jaar later, zijn er flinke stappen gezet en is het handelen in cryptocurrency iets voor de massa geworden. Wil jij je bezighouden met het kopen en verkopen van crypto? Doe dat dan veilig met Ledger.

Ledger Nano S kopen

Nano S

Ledger €59,00 Shop nu
Ledger Nano X

Nano X

Ledger €119,00 Shop nu

Wanneer jij in bezit bent van crypto, dan is de private key enorm belangrijk. Deze privé sleutel is een gecodeerde alfanumerieke code die je toegang geeft tot je bitcoins en andere crypto. Kortom: de enige manier om te bewijzen dat jij de eigenaar van de coins bent. Bij het kopen van crypto wordt jouw private key opgeslagen op die exchange. Via dezelfde exchange heb je toegang tot jouw portfolio, maar je bent dan nog niet daadwerkelijk de eigenaar. Niet alleen is de controle die je hebt gering, je stelt je ook bloot aan verschillende risico’s. Het is namelijk mogelijk dat hackers de exchange aanvallen of private keys stelen, de kans bestaat dat een exchange failliet gaat óf dat de mensen achter een exchange niet te vertrouwen zijn en verdwijnen, zoals in Turkije. Dit benadrukt nog maar eens het belang van de beveiliging van je crypto.

Gebruik een wallet om je crypto veilig te bewaren

Je kan je digitale valuta opslaan in een online wallet of een offline hardware wallet. De laatstgenoemde is de veiligste methode en te zien als een soort usb stick voor je cryptomunten. Hierbij slaat een fysiek apparaat je private keys op in een beveiligde chip. Omdat je private keys op deze wijze altijd offline blijven, is dit de beste manier om je crypto te beschermen. Hoewel er verschillende hardware wallets zijn, steekt Ledger er met kop en schouders bovenuit door de unieke combinatie van een hardware wallet en de Ledger Live App.

ledger

Bovendien maakt Ledger gebruik van eigen, gecertificeerde chips die ervoor zorgen dat private keys nooit je wallet kunnen verlaten, simpelweg omdat niemand erbij kan. Verder zijn de Ledger wallets de enige met een eigen Operating System ter bescherming tegen eventuele kwaadaardige aanvallen.

De wallets van Ledger met de eigen Live app zijn vergelijkbaar met het samenspel tussen iPhones en de App Store. Aan de ene kant heb je de gadget waarmee jij tegoeden opslaat en aan de andere kant gebruikt diezelfde gadget de software om alles te beheren. Bij elke Ledget wallet wordt de Ledger Live software automatisch geleverd. Het ene zorgt voor de controle van je tegoeden en de ander voor de veiligheid en het eigendom daarvan. Wanneer je dus een transactie wil doen met Ledger, dan heb je de Ledger Live nodig om de transactie te creëren en de hardware wallet om de transactie te verifiëren en te bevestigen. Het één kan niet zonder het ander.

Momenteel zijn er zo’n 3 miljoen Ledger hardware wallets verkocht in meer dan 160 verschillende landen. Het is dus geen geheim dat Ledger een groot succes is.

De Nano S en Nano x van Ledger

Ledger verkoopt twee verschillende hardware-wallets: de Ledger Nano S en de Ledger Nano X. Hoewel beide wallets dezelfde mate aan veiligheid bieden, heeft de Ledger Nano X meer functionaliteiten. Met beide installeer je de wallet met behulp van een toegangscode van 24 unieke Engelse woorden.

ledger crypto beveiligen hoe (1)

De Nano S is het populairste model en biedt de mogelijkheid om drie tot zes crypto apps te installeren om je crypto te beveiligen en te beheren. Het luxere model, de Nano X, biedt een werkgeheugen waarmee je tot maar liefst 100 verschillende coin apps kan installeren en is voorzien van bluetooth zodat je altijd en overal cryto kan kopen en verkopen. Verder is het scherm van de Nano X iets groter, waardoor deze net wat fijner in bediening is. De Nano X is dus simpelweg een advanced versie van de Nano S. Echter staat voorop dat beide modellen even veilig zijn!

In samenwerking met Ledger