De Cortina E-Lett is dé e-bike voor in de stad

Anno 2023 zien we ze in alle soorten, kleuren en maten: e-bikes. Vooral in de grote steden – waar het lastig is om jezelf snel te vervoeren met de auto – is de elektrische fiets razend populair. Je vermijdt tenslotte de drukke autowegen én de hoge parkeerkosten, terwijl je ook nog eens een stuk mobieler bent op de fiets. Een win-win-winsituatie, dus.

cortina nieuwe e-bike

Sinds maart 2023 is de Cortina E-Lett te koop, een e-bike die zij ‘de ideale stadsfiets’ noemen. Wij mochten deze fiets testen en wij kunnen jullie één ding verzekeren: de E-Lett verdient deze titel. Wij vertellen jullie waarom.

De perfecte combinatie van design en technologie

First things first: het design van de Cortina E-Lett. Vooral onder de stedelingen is er een hoge vraag naar strakke, stijlvolle e-bikes, en dat is deze sportieve fiets zonder enige twijfel. Zowel de accu als de verlichting is volledig geïntegreerd in de fiets, waardoor hij een minimalistische look heeft en slechts een gewicht van 21,5 kg. Mocht je hem dus zo nu en dan mee willen nemen in de metro of trein, dan lukt dat easy. 

De E-Lett is verkrijgbaar in twee verschillende formaten, waardoor iedereen de juiste ‘fit’ kan kiezen. Ook wat betreft de verschillende kleuren is er voor ieder wat wils. Zo is de fiets te verkrijgen in de Graphite Black Matt, Squirrel Grey Matt én – voor degene die écht de show wil stelen – de opvallende tint Traffic Red Matt.

Cortina E-Lett Traffic Red Heren_16

Dat deze nieuwe fiets dus een lust voor het oog is, dat is duidelijk. Wij voelden ons ook stiekem wel echt het mannetje toen wij langs de Amsterdamse grachten fietsten op deze bike. Wat in onze ogen nog beter is, is de fietservaring an sich. De E-Lett is een single-speed. Dit houdt in dat hij geen versnellingen heeft. Zo kom én blijf je eenvoudig op snelheid en hoef je dus nooit rekening te houden met het schakelen in versnellingen. Ook kom je met de hydraulische schijfremmen in no-time tot stilstand. Dit maakte voor ons de fietservaring in de drukke stad een stuk zorgelozer.

 “De e-bike is onze eerste single-speed en heeft dus geen versnellingen, maar die zul je ook niet nodig hebben: de Cortina E-Lett is volledig afgestemd op gebruik in de stad.” – Anne-Tjitske Mulder (Teamlead Brand, Design & Strategy bij Cortina)

cortina zwart ebike

E-Lett (zwart)

Cortina €2499 Shop nu
cortina rood elektrische fiets

E-Lett (rood)

Cortina €2499 Shop nu

Vandaag de dag is een elektrische fiets bovendien meer dan alleen een ‘snelle fiets’, veel meer. Het zijn ware gadgets en Cortina snapt als geen ander dat mannen het toch net wat warmer krijgen van een fiets met toffe technische snufjes.

Via het display kan jij eenvoudig de verlichting aan-/uitzetten en binnen één oogopslag checken hoe de stand van zaken is met betrekking tot het stroomverbruik. Maar er is meer. De E-Lett kan je via Bluetooth verbinden met je smartphone. Download de Cortina E-Lett app en er gaat een digitale (fiets)wereld voor je open. Je krijgt toegang tot informatie over je huidige snelheid, een kaart met data, ritinformatie en meer. Ook beschikt de app over een geniale functie waarmee jij zeker thuiskomt. De ‘Bring Me Home’-functie stelt de ondersteuning zo af, dat jij thuis bent voordat de accu empty is.

Het dealernetwerk van Cortina is spot on

Oke, let’s be fair. Hoewel de specificaties van de fiets indrukwekkend zijn, kan het voorkomen dat je toch jouw elektrische fiets naar de dealer moet brengen. Een ongeluk zit immers in een klein hoekje, letterlijk. Maar geen stress, hier komt de expertise en de uitstekende service van Cortina om de hoek kijken. Volgens het fietsenmerk is de E-Lett namelijk onderhoudsvrij doordat de ‘ouderwetse’ fietsketting vervangen is door de onderhoudsvriendelijke beltdrive (een kunststof aandrijfriem die langer meegaat).

nieuwe e-bike cortina

Heb je dan toch een probleem met de fiets (of simpelweg een vraag over de fiets), no worriesIn totaal zijn er meer dan 1.000 fietsendealers van Cortina waar jij te allen tijde zorgeloos terecht kan voor vragen en onderhoud. Hoe relaxt! Dit is iets waar andere fietsenmerken in onze ogen echt een voorbeeld aan kunnen nemen.

Ben jij dus op zoek naar een elektrische stadsfiets, waarbij jij je geen zorgen hoeft te maken over de kwaliteit en service? Dan is deze nieuwe e-bike een aanrader. Check de website van Cortina voor prijzen en meer informatie over de E-Lett.

In samenwerking met Cortina