McLaren en Bowers & Wilkins slaan wederom de handen ineen

Dat de verstandhouding tussen de twee al jaren uitstekend is, hebben de Britse bedrijven allang bewezen. Zo lanceerden ze eerder al de Px8 McLaren Edition koptelefoon. Nu gaan de twee grootmachten nóg een stapje verder: B&W verzorgt het volledige audiosysteem in de hagelnieuwe McLaren 750S.

De opvolger van de in 2017 geïntroduceerde 720S zal beschikken over een op maat gemaakt Bowers & Wilkins Surround Sound-systeem met liefst 12 speakers. Het beste van twee werelden, toch? Zo kan de passie voor extravagante bolides én de passie voor muziek binnen het omdraaien van de autosleutel gerealiseerd worden.

Het Bowers & Wilkins Surround Sound-systeem zal gebruik maken van haar welbekende Continuum Cone-technologie, waarmee je de allerhoogste vorm van helderheid van de muziek en zang zult ervaren. Dit systeem, speciaal ontworpen voor de McLaren 750S, maakt gebruik van de kenmerkende centrale Tweeter-on-Top en een geheel nieuwe versterker, waardoor je het geluid binnen het diepst van je ziel zult ervaren. Dat matcht natuurlijk ideaal met de brullende V8-motor van de McLaren.

B&W excelleert op het gebied van auto-audio

Dat het bedrijf weet hoe ze om moeten gaan met audiosystemen in auto’s hebben ze allang bewezen. Niet voor niets wonnen ze tweemaal de iF Design Awards voor hun glasheldere installaties in zowel de McLaren GT als de McLaren Speedtail. ‘Never change a winning team’, zo moeten beide partijen hebben gedacht.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Bowers & Wilkins (@bowerswilkins)

Ook over de plaatsing van de speakers is uiteraard nagedacht. Twee 100 mm speakers met Continuum Cone zijn gemonteerd in de autodeuren, terwijl vijf 25 mm Nautilus Aluminium Double Dome-tweeters zijn terug te vinden op het dashboard, de A-stijl en achterin de nieuwe luxe bolide. Het systeem bestaat verder nog uit drie middentonenluidsprekers en twee Rohacell basdrivers, die ervoor zorgt dat elke vezel van de muziek naadloos ten gehore komt. Et voilá, je hebt in totaal 12 glasheldere, geavanceerde speakers die middels B&W’s “True Sound”-filosofie fungeren, en zo het geluid dat het meest in de buurt komt van de oorspronkelijke opname uitdragen. Indrukwekkend, toch?

We kunnen één ding zeker stellen: de nieuwe McLaren 750S is het nieuwste schoolvoorbeeld van hoe twee bedrijven in elk andere segmenten het állerbeste in elkaar naar boven halen.