De opvallende geschiedenis van de Gin Tonic

Dat een goede Gin Tonic de avond kan redden, wisten we al. Vroeger redde het drankje echter levens. Gin Tonic werd namelijk gedronken door het leger van de Britse Oost-Indische Compagnie, om malaria te voorkomen. Tonic bevat het stofje kinine, dat de ziekte tegen kan gaan. Door de intens bittere smaak werd daar een beetje limoen, water, suiker en gin aan toegevoegd. En daar was de GT!

Bobby’s komt met Gin Tonic in blik

Nu denk jij; blikjes? Makkelijk mee te nemen, sure. Maar meestal smaakt dat toch helemaal nergens naar? Dat klopt inderdaad vaak, maar Bobby’s Gin & Tonic is zo gemaakt dat de kwaliteit en smaak absoluut niet verloren gaat in het tinnen omhulsel. Over de tonic, garnering en tonen sinaasappel en kruidnagel van de ‘gewone variant’ is lang nagedacht. 

Dan hebben we ook nog een andere variant; de Gin & Pink Lemonade. Je weet wat ze zeggen hè, echte mannen dragen roze. Of drinken het. Met een beetje Pinky Rose-siroop en a dash of grapefruit. Wij oordelen in ieder geval niet, want ze zijn allebei heerlijk.

Pas op voor de man met de hamer

Er zijn dus twee varianten Gin & Tonic in een blik. Ook al kan je nu precies bijhouden hoeveel van die blikjes jij naar binnen werkt, moet je nog steeds oppassen voor een kater. Beide blikjes bevatten namelijk maar liefst negen procent alcohol. En dat tikt aan! 

De blikjes Bobby’s liggen in de Jumbo op je te wachten. Je kan ze overigens ook bestellen via Crisp of Gorillas. Neem er een paar mee naar je avond met vrienden, naar het strand of op een date met je misses. 

In samenwerking met Bobby’s Gin