Billy the Kid is een achtdelige serie op Viaplay

Hij staat slechts sinds 12 juni op Viaplay en wij zijn er direct aan begonnen. De serie Billy the Kid gaat over – zoals de naam al zegt – de bekendste revolverheld van The Wild West.

In de meeslepende serie wordt William H. Bonney, ook wel beter bekend als Billy the Kid, weer tot leven geroepen. Billy (gespeeld door de Britse acteur Tom Blyth) was – in tegenstelling tot wat veel mensen denken – geen koelbloedige moordenaar of crimineel die gedreven werd door het plegen van overvallen. Nee. Hij was eigenlijk een charismatische revolverheld van Ierse komaf die bij toeval in een vete belandde tussen twee moordzuchtige bendes.

nieuwe serie billy the kid viaplay

In de serie word je als kijker meegenomen in het leven van Billy; van zijn Ierse roots, tot zijn dagen als cowboy én zijn cruciale rol in de Lincoln County War (een conflict in het Wilde Westen tussen rivaliserende bendes). Je ontwikkelt een soort sympathie voor de jongeman en gaat zijn motieven, ambities en dromen begrijpen.

Verder maak je als kijker kennis met Jesse Evans (gespeeld door Daniel Webber, een andere beroemde ‘outlaw’ en de leider van de Seven Rivers Gang. Op het moment dat Billy en Jesse elkaar ontmoeten, heeft Jesse al voor het duistere pad gekozen. Hij leidt een leven vol misdaad, berooft winkels en steelt vee. Door dit wilde leventje wordt Billy getriggerd. Hij ontwikkelt een soort roekeloze dubbelganger – zijn schaduwzelf – die hem continu uitdaagt om het slechte pad te kiezen.

Een cast en productie van wereldklasse

Hoofdrolspeler Tom Blyth zou je kunnen kennen van Robin Hood (2010) en Benediction (2021). Naast acteur Tom Blyth zijn er rollen weggelegd voor onder andere Alex Roe (The 5th Wave), Eileen O’Higgins (Brooklyn) en Daniel Webber (The Punisher). Kortom: een hele lijst aan mensen die wel weten hoe ze moeten schitteren op het grote doek.

serie billy the kid imdb

De serie wordt geproduceerd door niet de minste man: Michael Hirst. Hij is het meesterbrein achter Vikings, een serie die we allemaal wel kennen en een IMDb-rating heeft van 8.5 / 10. Hij wordt bij de productie bijgestaan door Donald De Line (De Line Pictures), Justin Falvey (Amblin Television) en Otto Bathurst en Toby Leslie (One Big Picture).

Michael Hirst: “Dit is Billy the Kid zoals je hem nog nooit hebt gezien – een authentiek portret van een jonge outlaw: charismatisch, complex, respectvol en oneindig fascinerend. Hoewel Billy’s leven volgens de geschiedenis kort was, leeft de legende nog lang na Billy’s dood voort”.

Viaplay is sinds 1 maart 2022 beschikbaar in Nederland

Op Viaplay kan je genieten van een unieke combinatie van premium live sport (we hoeven jullie vast niet te vertellen dat je hier Max Verstappen kan zien scheuren), Viaplay Originals, internationale films en series en content voor kids. Als je denkt: oké dat gaat me zakken met geld kosten; vergeet dat maar. Een abonnement kost slechts €13,99 per maand. Je krijgt heel veel voor heel weinig dus. Dit abonnement kan je direct afsluiten op de website van Viaplay of via verschillende partners als VodafoneZiggo en KPN.

Sinds 12 juni is Billy the Kid te zien op Viaplay. Zie hieronder de trailer van Billy The Kid (YouTube):