Billy the Kid is de nieuwste sensatie op Viaplay

De tijd is gekomen voor de absolute Western-liefhebbers: de nieuwe serie over Billy the Kid vertelt het verhaal van de gelijknamige revolverheld uit het Amerikaanse Wilde Westen. De serie gaat terug naar de roots van Billy the Kid. Het laat onder andere het cowboy-leven zien tijdens de Lincoln County War waarin Billy een cruciale rol heeft gespeeld. Britse acteur Tom Blyth (Benediction) neemt de rol van Billy the Kid op zich en de andere personages worden vertolkt door Daniel Webber (The Punisher), Eileen O’Higgins (Mary Queen of Scots) en Sean Owen Roberts (The Killing).

Regisseur Michael Hirst is een levende legende

Michael Hirst, ook wel bekend als schrijver van de topklasse serie Vikings, heeft ook met Billy the Kid weer de plank raak geslagen. Hij heeft het oude verhaal over de revolverheld een nieuw leven in weten te blazen. Zelf vertelt Michael Hirst het volgende over de serie:

Billy the Kid serie Viaplay

Michael Wright, hoofd van EPIX (een kabel- en satelliettelevisienetwerk), heeft jarenlang aan Hirst gevraagd of hij samen met hem een serie wilde maken. Hirst had het te druk met de serie Vikings maar heeft een aantal jaren geleden toch tijd gevonden. “Nu de serie Vikings is afgelopen heb ik eindelijk tijd en zei ik ‘ja’. Ik wilde graag dat het een Western zou worden.” Wat de voornaamste reden is geweest om Billy the Kid te gaan verfilmen, was voor Hirst een makkelijke keuze. “Ik ben al mijn hele leven een fan van Billy the Kid! Toen ik zelf nog jong was en opgroeide in het noorden van Engeland, ging ik naar school en deed ik net alsof ik Billy was. Ik deed dan net alsof ik op een paard zat en werd achtervolgd door de sheriff.”

Ondanks dat Michael Hirst een groot Billy the Kid fan is, heeft hij wel veel achtergrond onderzoek moeten doen. “Ik begin mijn projecten altijd met onderzoek. Ik heb een academische achtergrond en heb ook een historisch adviseur in dienst.”, aldus Michael Hirst. Het blijft toch altijd lastig om een verhaal zo historisch accuraat mogelijk te maken. Je gaat toch altijd af op documenten en verhalen van andere mensen die hun bronnen ook weer van anderen hebben. Hirst zegt hierover: “Ik denk dat de serie toch een zo authentiek mogelijk beeld geeft van het leven van Billy the Kid. Maar of de serie ook echt historisch gezien helemaal klopt is niet met zekerheid te zeggen, tenzij je er zelf bij was toen de gebeurtenissen plaatsvonden.”

Toch is Michael Hirst niet de eerste die het verhaal van Billy the Kid vertelt. Er zijn namelijk ook boeken en zelfs films gemaakt over de Amerikaanse cowboy. Toch is deze serie anders. Hirst zegt het volgende: “Er is nog nooit een authentiek portret gemaakt over deze outlaw van het Wilde Westen. De andere boeken en films zijn gebaseerd op oude tropes en clichés over een zogenaamd psychopathische moordenaar. Dat is niet wat de serie laat zien. Wij vertellen het verhaal van waar Billy vandaan kwam, wat hij heeft gedaan en wat uiteindelijk zijn motivaties zijn geweest voor zijn daden.

Billy the Kid Viaplay

Gelukkig hoeven we niet te treuren; dit is pas het eerste seizoen! Kijkend naar het fantastische resultaat, zouden er gemakkelijk meer seizoenen kunnen komen. Tot nu toe is alleen het eerste seizoen gefilmd, dus laten we hopen op meer.

De western serie is te zien op Viaplay

Naast andere grote namen als Netflix en Disney+, is ook Viaplay in Nederland te zien. Al vanaf maart 2022 kun je volop genieten van het brede aanbod van Viaplay. Je kunt bijvoorbeeld kijken naar premium live sport (denk aan de Formule-1) maar ook genieten van allerlei (internationale) films en series. Het abonnement kost maar 13,99 euro per maand en je krijgt er ontzettend veel, en een hoge kwaliteit, voor terug. Viaplay is ook een partner van zowel Vodafone, Ziggo en KPN maar je kunt ook een abonnement afsluiten via de Viaplay website.

De eerste afleveringen zijn nu te bekijken, dus pak je popcorn er bij en laat je overspoelen door het indrukwekkende verhaal van Billy the Kid. Check hieronder nog eventjes de trailer.