Router steeds vaker de ‘zwakste schakel’ thuis

Heb je ‘em al aan en uit gezet?” – het is de tijdloze en onderhand misbruikte spreuk van de IT-support. Het helpt wel, soms dan. Behalve als jouw WiFi-router constant moet zwoegen om alle aangesloten verbindingen in goede banen te leiden. We verzuipen onderhand in de bandbreedte als je kijkt hoe snel het internet tegenwoordig is. Tegelijkertijd is bijna alles aangesloten op het internet – zelfs de koelkast. Je kunt raden dat op een gegeven moment opstoppingen ontstaan.

beste wi-fi router ooit

Met deze WiFi-router kun je zorgeloos jaren vooruit. De Orbi RBKE963 is de allereerste WiFi-router die gebruik maakt van WiFi 6E dankzij de Quad-band architectuur. In de praktijk is dat erg mooi nieuws: je kunt namelijk een maximale snelheid van 10,8 Gbps bereiken over een oppervlakte van 600 vierkante meter. Naar hart en lust streamen dus – zelfs als je ook muziek in je tuinhuis wilt afspelen. 

Orbi RBKE963: tegelijkertijd 200 verschillende apparaten aan internet verbinden

Het is de Ferrari onder de routers – inclusief de gemakken en degelijkheid van een comfortabele Mercedes. De Orbi RBKE963 kan tegelijkertijd verbinden met 200 apparaten (!). Ook haperingen tijdens een avondje Netflix zijn daarmee verleden tijd, ongeacht of iedereen thuis is: de router ondersteunt niets minder dan zestien gelijktijdige WiFi-streams.

router orbi

Ondanks een waslijst aan functies blijft de Orbi RBKE963 een toegankelijk en gebruiksvriendelijk apparaat. Je installeert de router gemakkelijk zelf dankzij de Orbi-app. De app biedt de mogelijkheid om je instellingen op de router te beheren vanaf je telefoon. Als extra zijn er de smart functies via NETGEAR voor het internetgebruik waarmee je de jongere internetgebruikers kunt helpen om gezondere internet gewoontes te ontwikkelen. Een gratis proefperiode van dertig dagen is inbegrepen.

De bloedsnelle en meest future proof WiFi-router op de markt

De toonaangevende WiFi 6E-technologie is niet alleen met een future proof maar ook bloedsnel. Naast de traditionele 2,4 en 5 GHz-bandbreedte, biedt deze WiFi-router ook de 6 GHz-band. Het frequentiespectrum is in vergelijking met de 5 GHz-bandbreedte daardoor aanzienlijk groter. 1,2 GHz is maximaal haalbare snelheid met de 6GHz-band – in vergelijking met de 5 GHz-band bijna twee keer zo veel dus (500MHz).

snelste wifi ooit router

Let wel dat (nog) niet alle apparaten WiFi 6E ondersteunen. Een Galaxy S21 Ultra of Motorola Edge (2021) beschikken bijvoorbeeld wel over WiFi 6E-ondersteuning. Steeds meer apparaten zullen in de toekomst deze technologie ondersteunen.

orbi wifi router

Orbi Quad-band WiFi 6E Mesh System

Netgear €1.699 Shop nu

Klinkt deze epische WiFi ‘duizendpoot’ als muziek in de oren? De website van NETGEAR voorziet je van alle nodige informatie over de Orbi RBKE963-router. Het prijskaartje, inclusief drie access points, komt overigens uit op €1699. Je kunt dit basispakket zelfs uitbreiden tot 5 access points als je echt maximaal bereikt wilt (1000 vierkante meter).

Zie hieronder een review van de Netgear Orbi RBKE963: