Benjamin Herman en Joris Bijdendijk zijn de nieuwe ‘Tastemakers’ van Aberfeldy

Als je denkt aan een jazzmuzikant, sterrenchef en een steengoede whisky, dan hebben zij allen de eerdergenoemde elementen gemeen. Benjamin Herman en Joris Bijdendijk hechten veel waarde aan kwaliteit in hun professie en vertellen hoe zij dit waarborgen in hun leven.

Sterrenchef Joris Bijdendijk laat dit zien op meerdere manieren. Van de ongekend hoge kwaliteit van het eten dat geserveerd wordt in zijn Michelinster restaurants RIJKS en Wils tot aan de prettige sfeer die hij weet te creëren voor het ultieme rustmoment. Volgens hem is het begrip ‘tijd’ essentieel voor de perfecte kwaliteit. “Je hebt het misschien niet door, maar tijd is misschien wel één van de belangrijkste ingrediënten van alles wat lekker is”, aldus Joris Bijdendijk.

whisky aberfeldy

Als je kijkt naar het leven van muzikant Benjamin Herman, dan komen deze begrippen ook op meerdere vlakken terug. Van de kwaliteit in de muziek tot aan zijn doorzettingsvermogen om continu nieuwe muziek te maken en te leren. Hij ziet dan ook raakvlakken tussen zijn professionele muziekcarrière en het productieproces van whisky.

“Net als bij muziek zijn ze eigenlijk met hetzelfde bezig. Het maken van iets simpels en moois, smaakvol en persoonlijk. Ik denk dat ik het daarom ook leuk vind om te proeven en ermee bezig te zijn.” – Benjamin Herman

Beide mannen reisden af naar het dorp Aberfeldy in Schotland, de plek waar het allemaal gebeurt, om de oorsprong van de whisky te ontdekken. Al sinds de opening van de distilleerderij in 1898 is het productieproces exact hetzelfde gebleven. Afhankelijk van het jaar wordt de whisky van Aberfeldy gerijpt op eikenhouten vaten of oude sherryvaten. Dit zorgt voor het herkenbare smaakpalet. Zo proeft Joris met zijn sterrenchef smaakpapillen “honingtonen, kruidigheid en vanille”. Een prachtig gebalanceerde whisky.

nederlandse tastemakers sterrenchef whisky favoriet

Aberfeldy 12 jaar oude variant valt in de prijzen

De Aberfeldy 12 years is onder andere te bestellen op de website van Gall & Gall. En dat deze whisky (letterlijk) in de smaak valt, dat is te zien aan de klantbeoordelingen. Zo krijgt hij een 4.6 / 5 sterren uit 25 klantbeoordelingen. Maar het gaat verder dan dat.

Zo is de Schotse whisky meermaals in de prijzen gevallen en mocht hij de Zilveren medaille op de International Wine & Spirits Competition in ontvangst nemen en is hij terug te vinden op plek #81 in de welbekende ‘Whisky Bible’ van expert Jim Murray. Kortom: een fles die iedere whisky liefhebber zeker eens moet proberen.

Maak kans op een exclusief diner met livemuziek

Donderdag 24 november vindt er een exclusief Aberfeldy diner met livemuziek plaats in de omgeving van onze prachtige hoofdstad. Je raadt het al: beide Tastemakers hebben hier een groot aandeel in. Zo zullen de smaakpapillen verwend worden door de gerechten van Joris en zal de perfecte sfeer gecreëerd worden door liveoptredens van Benjamin. Kortom: een avond vol genot, rust en kwaliteit. Wil je kans maken? Via de website van Aberfeldy kan iedereen zich boven de 18 aanmelden tot 13 november 2022.

In samenwerking met Aberfeldy