1. Een geüpdatete cv

Hoe je het ook wendt of keert, anno 2021 is de arbeidsmarkt geheel anders dan voorheen. Het kan zo zijn dat je minder uren kan maken of je werkgever zelfs afscheid van je heeft moeten nemen. Bovendien vond er afgelopen jaar een recorddaling van het aantal banen plaats, waardoor het extreem moeilijk is om aan een nieuwe job te komen. What to do? 

Begin bij stap #1: het updaten van je cv. Waarschijnlijk heb jij dit niet gedaan sinds je laatste sollicitatie. Hierdoor kan het zo zijn dat er belangrijke werkervaring ontbreekt of dat je bepaalde vaardigheden hebt ontwikkeld die niet vermeld staan op je cv. Zonde!

CV compleet checklist 2021

Mocht jij jouw kans op de arbeidsmarkt willen vergroten, dan is het in deze tijd slim om niet alleen jouw cv te updaten met jouw ervaringen uit het verleden, maar dan is het aan te raden om een cursus te volgen in sectoren waar je nog relatief eenvoudig aan een baan kan komen. Zo heeft het UWV een lijst gepubliceerd met de meest en minst kansrijke beroepen in deze tijd. Vooral in de zorg, ICT en het basisonderwijs maak jij de meeste kans om een baan te scoren. Ligt daar jouw passie? Dan heb je geluk.

2. De belangrijkste verzekeringen

De verzekering is een punt dat vaak vergeten wordt, zeer onterecht als je het aan ons vraagt. Het is namelijk een van de belangrijkste zaken die jij sowieso op orde dient te hebben. Echter zit het in de aard van het beestje om hier pas aan te denken zodra het ‘te laat’ is. Dus onze tip: ga voor een verzekeraar die weet hoe ze moeten handelen, anno 2021.

De verzekeringen van Lemonade zijn anders dan wat je gewend bent, in de meest positieve zin. Het verzekeringsmodel is namelijk verschillend dan die van traditionele verzekeraars. Bij Lemonade zijn ze van mening dat de premies die je betaalt voor de inboedel- en aansprakelijkheidsverzekering ook écht jouw geld is, niet dan van hen.

aansprakelijkheidsverzekering inboedelverzekering

Het premiegeld wordt op de meest efficiënte manier ingezet: een vast percentage van jouw maandelijkse premie wordt gebruikt om de herverzekering en enkele onvermijdelijke kosten van te betalen. De rest wordt gebruikt om supersnel claims te betalen. Als er geld over is, krijgt dat geld een betere bestemming dan ooit tevoren: het wordt gedoneerd aan een goed doel naar jouw keuze middels de jaarlijkse Giveback. Zo hebben ze bijvoorbeeld vorig jaar maar liefst € 957.647 gedoneerd, waarmee ze onder andere hebben kunnen helpen met de financiering van medicijnen voor 50.000 ICU-patiënten en 36.963 bomen hebben kunnen planten in kritieke ecosystemen in Noord-Amerika. Chapeau!

Bovendien is alles binnen no-time te regelen via de Lemonade app, wat wel zo chill is aangezien je een smartphone bijna altijd bij de hand hebt. Check de video hieronder en de website van Lemonade voor de voordelige verzekeringen.

3. Een gezonde levensstijl

In het kader van ‘goede voornemens’. Vrijwel iedereen heeft aan het begin van elk jaar de intentie om gezond(er) te leven. Hou het dit jaar echter niet bij een voornemen en doe het ook echt. Want laten we eerlijk zijn: het is toch super slap om jezelf iets te beloven en het vervolgens niet uit te voeren?

Mocht jij dus die vervelende kerstkilo’s weg willen werken, dan dient er wel degelijk een switch te komen in je leven. Maar let wel op: alleen sporten is niet genoeg. Begin eens met het bijhouden van je dagelijkse inname aan calorieën en verminder dit door gezondere producten in huis te halen. Als jij dit voor jezelf duidelijk in beeld hebt, dan zal je sneller verschil zien dan je denkt en alleen maar gemotiveerder raken om dit daadwerkelijk vol te houden. Hard – en vooral slim – werken loont.

4. Een spaarplan voor het jaar

Het is belangrijker dan ooit om verstandig met je geld om te gaan. Maak allereerst een balans op van het afgelopen jaar om inzicht te krijgen in jouw inkomsten en (onnodige) uitgaven. Zo heb je snel op een rijtje waar jij jouw zuurverdiende geld aan verspilt. Lopen er nog abonnementen waar jij vrijwel geen gebruik van maakt? Hou jezelf dan niet voor de gek en zet ze stop indien mogelijk.

spaarplan 2021

Nu je hebt gekeken waar je op kan bezuinigen, is de volgende stap het verstandig omgaan met je geld. Verdiep je eens in de kunst van het beleggen en je zal merken dat dit een interessante en spannende manier is om met je geld om te gaan.

Stop ook met geld uitgeven aan goederen die snel in waarde verminderen en investeer in producten die waardevast zijn of zelfs meer waard kunnen worden. Zo zijn er genoeg horloges of zeldzame whisky’s om te verzamelen.

5. Bepaal de waardes van je relaties

Schenk jezelf eens een goed glas wijn in, zet ontspannende muziek aan en ga ervoor zitten. Het is goed om eens na te denken over jouw sociale leven en de mensen om je heen. Het afgelopen jaar was natuurlijk een vreemd jaar, waarin vriendschappen misschien nog wel belangrijker dan ooit zijn geweest. Vrienden en familie zijn er onder andere om je door moeilijke tijden te helpen en om samen te genieten van elkaars gezelschap. Relaties horen je leven beter en leuker te maken, dat staat voorop.

vriendschap 2021 regelen

Ook al klinkt het misschien hard, maar sommige vriendschappen komen en gaan. Denk eens na over wie er het afgelopen jaar écht voor jou klaarstond. Wie was daar toen jij in een diep dal zat en van wie heb jij al maanden niks meer gehoord? Op deze manier kan jij voor jezelf bepalen in welke relaties jij meer moet investeren en welke er op een zachter pitje kunnen staan. Dit hoort ook bij het leven.

Kortom: zorg dat je de bovenstaande zaken zo spoedig mogelijk fixt en maakt 2021 een top jaar. Succes!

In samenwerking met Lemonade