Audemars Piguet: de crème de la crème in de horloge-industrie

Tijdens de lancering van de Royal Oak Offshore in 1993 maakte dit horloge indruk. Met een diameter van 42 mm en een dikte van 14,04 mm was het een gewaagd horloge, in positieve zin. Enkele jaren later zou dit horloge in populariteit stijgen in de sport, muziek en entertainment. Het écht grote succes was mede te danken aan de Oostenrijks-Amerikaanse acteur Arnold Schwarzenegger. Hij was dé celebrity die voor het eerst in verband werd gebracht met dit horloge en bracht in 1997 een bezoek aan Le Brassus, de thuishaven van Audemars Piguet. Enkele maanden later had de acteur een ontmoeting in Santa Monica met de huidige CEO van AP, François-Henry Bennahmias. Het resultaat van deze meeting: de Royal Oak Offshore “End of Days” (ref. 25770SN).

Al sinds de oprichting in 1875 houdt het Zwitserse horlogemerk zich bezig met het produceren van hun technisch hoogstaande horloges en ook in de film End of Days werd benadrukt hoe speciaal de horloges zijn. ‘Arnie’ droeg namelijk een gelimiteerd Audemars Piguet Royal Oak Offshore ‘End of Days’ horloge, waarvan er slechts 500 stuks zijn geproduceerd. Hiermee begon AP de trend van het lanceren van beperkte series met beroemdheden uit alle lagen van de samenleving. In de video hieronder zie je het originele End of Day horloge (ref. 25770SN):

 

Royal Oak Offshore “End of Days”

Ter ere van het 30-jarige jubileum van de Royal Oak Offshore komt AP nu met een speciaal horloge, geïnspireerd door de limited edition “End of Days” uit 1999 uit de video hierboven. De nieuwe Royal Oak Offshore chronograaf (Ref. 26420CE.OO.A005VE.01) viert de verjaardag van dit model én de vriendschapsbanden met beroemdheden uit de muziek, sport en entertainment.

“De samenwerking met Arnold Schwarzenegger voor de Royal Oak Offshore End of Days in 1999 hielp de collectie op de kaart te zetten, vooral op de straatcultuur. Voor de 30e verjaardag van de Offshore was het voor ons een voor de hand liggende keuze om terug te keren naar dit iconische uurwerk.” – François-Henry Bennahmias (CEO Audemars Piguet)

Het nieuwe horloge wordt gepresenteerd in een extra grote kast van maar liefst 43 mm, in lijn met de modellen uit 2020. Eén ding is zeker: het is een groot, robuust en stoer horloge. Dit model is volledig gemaakt van zwart keramiek met titanium details, zoals de studs, push stukken en caseback. Verder zijn er acht stalen schroeven die de welbekende achthoekige lunette aan de kast bevestigen. Dit is niet alleen functioneel, maar heeft het horloge ook een krachtige uitstraling. Ondanks deze heavy look heeft het horloge een totaal gewicht van slechts 103 gram door de zorgvuldige keuze van de gebruikte materialen.

nieuw horloge AP Arnold Schwarzenegger

Dit horloge is uitgevoerd in zwart keramiek, een extreem hard materiaal dat aan de kwaliteitsnormen van Audemars Piguet voldoet. Deze duistere, homogene kleur verschijnt pas wanneer het keramiek wordt gebakken bij een temperatuur van 1000 °C.  Ieder onderdeel wordt vervolgens voorgepolijst en voorgesatineerd.

Als knipoog naar de zwart-gele esthetiek van de originele Royal Oak Offshore uit 1999 heeft deze nieuwe watch een zwarte wijzerplaat die versierd is met het Mega Tapisserie-patroon van de nieuwste generatie, en verlicht is met gele accenten op de tachymeterschaal en de uurmarkeringen. De wijzers zijn gemaakt van witgoud en zijn bedekt met zwart en geel. Het gouden AP-logo vind je op 12 uur, terwijl de 3, 6 en 9 uur worden gesierd door zwarte subdials.

horloge AP zwart keramiek Royal Oak

Geïntegreerde chronograaf

Het zelfopwindende horloge wordt aangedreven door Calibre 4401, welke volledig is geïntegreerd met een kolomwiel en flyback-functie. Hiermee kan de chronograaf eenvoudig worden gereset en opnieuw worden gestart met één druk op de knop. Het oscillerende gewicht is zichtbaar door de achterkant van de kast, gemaakt van saffierglas.

nieuw luxe horloge ap

De saffieren achterkant van deze Royal Oak toont bovendien de fijne versieringen van het uurwerk, waaronder Côtes de Genève, cirkelvormige nerven, sunray-afwerking, cirkelvormige satijnen afwerking en gepolijste schuine randen. Als kers op de taart is de achterkant van de titanium kast gegraveerd met ‘Limited Edition of 500 Pieces’. Je hebt dus zeker een uniek staaltje vakmanschap om je pols met dit horloge.

Dit nieuwe Royal Oak-horloge wordt geleverd met een zwarte kalfsleren band die, door het textieleffect en gele stiksels, het horloge een sportievere vibe geeft. De band is eenvoudig te vervangen dankzij het ingebouwde verwisselsysteem.

Al met al is dit nieuwe horloge een eerbetoon aan de geschiedenis van de collectie en de film End of Days. Check de website van Audemars Piguet voor meer informatie.

In samenwerking met Audemars Piguet