Hierom rijden alle ondernemers dus in die dikke wagens

Leasen is een populaire vorm onder ondernemers om rond te kunnen rijden in een dikke auto. Wanneer een ondernemer ervoor kiest om een auto te leasen, betaalt diegene maandelijks voor de auto. Dat betekent dus dat er geen flinke zak met geld neergelegd hoeft te worden om die dure auto te kunnen betalen. In plaats daarvan wordt er een overeenkomst aangegaan waarbij de ondernemer elke maand een bepaald bedrag aan de leasemaatschappij betaalt. En zo rijden al die ondernemers dus rond in de meest mooie auto’s.

Een auto van de zaak is voordelig, vooral financial lease

Wanneer een ondernemer een auto leaset, wordt dat ook wel een auto van de zaak genoemd. Een auto van de zaak is heel gunstig, vooral als er wordt gekozen voor financial lease. Financial lease is namelijk een van de leaseopties waarvoor je kunt kiezen als ondernemer, naast operational lease. Wat financial lease is, leggen we voor je uit.

Met financial lease moet er maandelijks worden betaald voor de auto, maar daarnaast moet de leaser ook zelf voor de kosten opdraaien als de verzekering en wegenbelasting. Dit houdt in dat diegene meteen economisch eigenaar is van het voertuig en dus zelf mag bepalen wat er met de auto gedaan wordt. Nieuwe velgen of een mooi logo van het bedrijf op de auto: het mag allemaal. Een dikke bak mag dus helemaal worden aangepast naar eigen wens. En vooral de vele fiscale voordelen die komen kijken bij financial lease zijn voor veel ondernemers een groot voordeel. Denk daarbij aan renteaftrek en de btw-teruggave. Niet zo gek dus, dat veel ondernemers ervoor kiezen om op deze manier in een dikke bak te rijden.

Rijden in een mooie auto is niet alleen leuk, het is ook goed voor de onderneming

Het leasen van een dikke auto is niet alleen leuk en voordelig, het heeft ook nog een ander groot voordeel voor de onderneming zelf. Het klinkt misschien cliché, maar de auto is natuurlijk wel het rijdende visitekaartje. Met die auto worden er klanten en andere zakelijke relaties bezocht en dan kan iemand natuurlijk niet komen aanzetten in een of andere oude barrel.

Een mooie, degelijke auto zegt namelijk ook iets over het imago. Met een elektrische auto kan iemand bijvoorbeeld aan de buitenwereld laten zien dat de onderneming het milieu belangrijk vindt.

Ook jij kunt dikke auto’s als ondernemer leasen

Wil jij net als vele andere ondernemers ook gezien worden op de weg? Dat kan, want ook jij kan als ondernemer rijden in de dikste bak van jouw dromen. Het enige dat je hoeft te doen is een mooie auto uitzoeken bij een leasemaatschappij en het leasecontract ondertekenen. Om je wat inspiratie op te doen, zetten we hieronder een aantal dikke wagens voor je op een rij.

1. Porsche Cayenne

Als je op zoek bent naar tegelijkertijd een luxe, sportieve maar ook comfortabele auto, dan is de Porsche Cayenne iets voor jou. Welke kleur of variant je ook wil: met een leasecontract is het mogelijk.

2. BMW 3-Serie

Een dikke BMW, daar zegt natuurlijk niemand nee tegen. Denk bijvoorbeeld aan een BMW 3-Serie waarin je lekker comfortabel over de weg kunt rijden, maar waar je bijvoorbeeld ook nog genoeg materiaal in kan vervoeren.

3. Polestar 2

Een mooie wagen en nog elektrisch ook, is de Polestar 2. Dit merk bestaat nog niet zo heel lang, maar wordt al wel veelvuldig op de weg gezien. In een Polestar 2 laat je bovendien gegarandeerd een goed imago achter. In welke dikke bak word jij binnenkort gezien?