Talisker 44 years Forests of the Deep is het ultieme pronkstuk

De Talisker 44 Years Forests of the Deep is een avontuurlijke whisky. Het is namelijk geïnspireerd door een expeditie onder leiding van Parley for the Oceans (Talisker’s partner in oceaanbehoud). Vandaar dat je de smaak proeft van een diepzeeavontuur: vol, umami-rijk, met golven van rokerig-zoete rijke intensiteit en een afdronk van zoete chilipeper. Elke slok is daardoor avontuurlijk alsof je de woeste zee bevaart.

talisker

Deze intense smaakervaring is te danken aan de natuur. Zo is de whisky gerijpt in vaten van hout die een avontuurlijke reis hebben doorstaan. In 1825 werd deze reis voor het eerst afgelegd door de broers Hugh en Kenneth McAskill. Zij vertrokken naar het noorden van het eiland Eigg en roeiden naar het eiland Skye. Daar hebben ze vervolgens de Talisker-distilleerderij opgericht. Ook tegenwoordig is de zeevaart nog een groot thema voor Talisker. Dit blijkt uit de samenwerking met Parley for the Oceans. Hieruit ontstond de Talisker 44 years Forests of the Deep, een duurzaam geproduceerde whisky. Met gebruik van versleten eikenhout en duurzaam geoogst zeewier werden de vlammen aangewakkerd voor het geschroeide hout waarmee de rijping plaatsvond. Met deze actie willen Talisker en Parley tevens aandacht vragen voor het behoud van 100 miljoen vierkante meter zeebos.

Een zeer exclusieve whisky met een bijzonder prijskaartje

Wat deze whisky nog meer uniek maakt is de zeer beperkte oplage. Met slechts 1.997 flessen en een vraagprijs van 4.500 euro is dit een fles drank die door slechts een beperkt gezelschap zal worden genuttigd. De fles wordt bovendien geleverd in een ambachtelijk gemaakte houten kist. Hierdoor is het direct ook een collector’s item. Bestellen doe je op de website van Talisker. Geniet ervan en cheers!

talisker 44 jaar oud speciale whisky

Forests of the Deep Single Malt Scotch Whisky

Talisker €4.500 Shop nu

Het vakmanschap van Talisker is alleen geschikt voor 18-plussers en moet met verstand worden gedronken: geniet, maar drink met mate (NIX18 & DRINKiQ.com).