Powernap

Een uur ‘extra’ licht in de avond is fijn voor ons sociale leven. Wij gaan meer sporten, zijn meer buiten en zoeken onze vrienden op. Tel daar het zomerse weer bij op en dan word je gelijk vrolijk. Hoewel de ingang van de zomertijd veel pluspunten kent, kan deze aanpassing je schema in de knoei gooien.¬†Mogelijkheid had je het vanochtend al door toen je lastig uit je bed kon komen en het liefst bleef liggen. Een uur minder slaap kan grote gevolgen hebben voor jouw slaapritme en productiviteit. Een powernap is mogelijk de oplossing.

Onderzoekers beweren nu dat werknemers een uur langer zouden moeten slapen, op werk. Een powernap zou ervoor zorgen dat je toch aan je dagelijkse hoeveelheid slaap komt. Psycholoog Dr. Nerina Ramlakhan geeft aan dat een uur minder slaap vooral invloed heeft op diegene die al slaapproblemen hebben. Zo heeft een uur minder slaap een grote impact op kinderen en mensen die lastig in slaap komen. Daarnaast wordt onze slaapkwaliteit al steeds minder door alle elektronische apparaten waar we dagelijks aan blootgesteld worden. Daardoor halen wij niet het meeste uit onze tijd in bed.

Vertel je baas dat je een power nap moet doen want anders zal jij en hij er nog lang last van hebben. Doe het alleen niet te laat, anders zal je slaapritme voor aankomende nacht verstoord worden. Dus pak je dekentje en sluit je ogen even voor 16.00 uur. Welterusten!