Het werkt gewoon niet. Na een periode van proberen, ruziën, goedmaken en weer ruziën besluit je er een punt achter te zetten. En niemand vind het leuk om de knoop door te hakken en een relatie te beëindigen. Echter is het leven niet enkel rozengeur en maneschijn. Soms moet je hard zijn, voor jezelf kiezen en verder gaan. Maar zorg er wel voor dat je het op de juiste manier doet. De volgende acht punten helpen je:

Schermafbeelding 2016-07-20 om 11.55.16

Doe het face-to-face

Dat je relatie misschien enkel uit appen bestaat, betekent nog niet dat je het ook zo moet eindigen. Een van de belangrijkste steunpilaren van een relatie is communicatie. Je kunt doen alsof er niks aan de hand is en haar niet zeggen wat je dwars zit, maar daar schiet je niks mee op. Dus wil je er een punt achter zetten, spreek dan met haar af en vertel het haar. Skip bellen, appen, Snapchat of Pokemon Go. Doe het face-to-face.

Maak geen overhaaste beslissing

Hoe vaak komt het voor dat een vriend zegt helemaal klaar te zijn met die ene meid, er een punt achter zet en vervolgens als een verdwaalde puppy achter haar aan loopt. Weet zeker dat je dit wilt en maak geen overhaaste beslissing wanneer je boos of emotioneel bent.

Doe het niet publiekelijk

Waar in films, twee partijen op een openbare plek afspreken om de rust te bewaren werkt dit niet wanneer jij je toekomstige ex vaarwel wilt zeggen. Met een beetje pech krijg je een uitbarsting van haar kant. Huilen, krijsen, vloeken en uiteindelijk boos weglopen. En jij staat daar, als de boosdoener. Wil je niet.

Wees eerlijk, maar wees geen eerlijke klootzak

Beide partijen in deze minder fijne situatie hebben recht op eerlijkheid. Verdriet zal er toch zijn, daarom kun je beter ook maar alles zeggen. Verberg geen dingen die ze later van anderen kan horen. Daar zal je haar alleen maar meer pijn mee doen. Wees echter wel een gentleman en blijf respectvol.

man man relatie eindigen man

Wees voorbereid op de dagen erna

De dagen nadien komen er zogenoemde terugval momenten. Waarschijnlijk meer vanaf de kant van je emotionele ex, maar ze zullen ook vanaf jouw kant komen. Blijf standvastig. Negeer haar niet, maar praat rustig, begripvol met haar.

Het ligt niet aan jou, maar aan mij

Misschien bedoel je het goed, maar deze zin slaat nergens op. Het is jouw perceptie van haar, die is veranderd. En daarom vindt je haar niet meer leuk. Anders lagen jullie nu romantisch op de bank met z’n tweetjes. Door zinnen als deze tijdens het eindigen te gebruiken, creëer je enkel frustratie en verwarring.

Maar we kunnen nog steeds vrienden zijn

Nee. Natuurlijk niet. Jullie zijn niet voor niets samen geweest. Jullie hebben gevoelens voor elkaar. Dan kun je geen vrienden zijn. Jullie wegen scheiden. Grote kans dat jullie elkaar in geringe tijd ergens tegenkomen. De eerste keer zal het uiterst awkward zijn, maar uiteindelijk kunnen jullie wel normaal tegen elkaar doen. Wees volwassen, praat met elkaar, maar reken er maar niet op dat jullie vrienden zullen worden of blijven.

Gebruik je ex niet als trofee

We weten het. Ze was lekker en zwaar out of your league en toch heb jij haar hart gebroken. Nu kun je wel stoer in de kroeg gaan staan vertellen wat jullie allemaal uitspookten en de opgeslagen snapchats delen, maar dat is niet zo netjes. En hier gaat ze achterkomen.

man man relatie beeindigen man