1. Jij bent degene die steeds initiatief toont

Ben jij diegene die steeds contact zoekt of elke keer iets wilt afspreken? Of sta jij altijd voor haar klaar wanneer dat nodig is? Het is natuurlijk niet erg om dit te doen, maar wanneer komt dat initiatief een keer terug? Een relatie doe je met z’n tweeën. Teamwork, toch? 

 

2. Je kent haar kwetsbare kanten niet

Wanneer je partner zich kwetsbaar opstelt, laat ze je niet alleen haar emoties en zwakheden zien, maar ze zal je ook in haar leven toelaten. Ze zal je onbewust laten zien wie ze werkelijk is, met het risico om afgewezen te worden. Als jullie je kwetsbare kenmerken niet kennen, kan er geen diepe en emotionele band ontstaan. Het enige wat jullie dan hebben zijn wederzijdse interesses en aantrekkingskracht, en dat is niet genoeg voor een relatie. 

ze vindt je niet leuk

3. Ze is wel open, maar er is geen wederzijdse aanmoediging

Niet om tegen te spreken wat we net zeiden, maar denk niet al te snel dat ze je echt leuk vindt omdat ze je op de een of andere manier een glimp van haar kwetsbare kanten heeft laten zien. Je zou een hele grote fout maken als je dat wel doet. Tuurlijk, als ze open is en zich kwetsbaar openstelt naar jou kan dat een duidelijk teken zijn dat ze je leuk vindt, maar niet als het haar niets kan schelen om iets over jou te weten. 

Misschien ben je wel bereid om je open te stellen en je wereld met haar te delen. Maar als het haar geen moer lijkt te schelen, dan is een slecht teken. 

4. Je hebt nog kennis gemaakt met haar familie

Altijd weer die slappe excuus: “Nee, vanavond komt het hun ook niet uit”. Er is een kans dat ze bang is om je mee te nemen, bang voor afwijzing of oordeel. Maar als je partner je oprecht leuk zou hebben gevonden, had je haar ouders allang ontmoet. 

5. Daden zijn luider dan woorden

Niets is vervelender wanneer je partner het ene zegt, maar uiteindelijk het andere doet. Ze houdt zich simpelweg niet aan haar woord. En de eerste paar keren kun je dat wel door de vinger zien, maar opgegeven moment zegt je onderbuik gevoel ook wat anders.