De Ierse Adam Beales geeft een nieuwe woning cadeau

Er zullen weinig ouders zijn die bijna een hartverzakking krijgen als ze een cadeau van hun zoon of dochter in ontvangst mogen nemen. Toch is dat hetgeen wat bijna gebeurde. De 20-jarige Ier dacht dat het een prima idee was om zijn ouders te verwennen door ze een meer dan prachtige woning cadeau te doen.

 

Adam Beales, ook bekend als Adam B, is een van Ierlands populairste YouTubers. Met meer dan drie miljoen abonnees doet de Ier het best lekker en inmiddels heeft hij een klein vermogen opgebouwd waar veel leeftijdsgenoten – en eigenlijk alle volwassenen – alleen van kunnen dromen. Dat zijn inspanningen op YouTube nu eindelijk succesvol zijn weten zijn ouders: ze kregen spontaan hun droomwoning van hun zoon. Adam Beales kocht het huis al in 2020, maar door alle maatregelen konden zijn ouders destijds niet verhuizen. Dat ligt nu gelukkig achter hen.

Ouders geblinddoekt voor cadeau

Toen het eindelijk wel kon ging de Ierse YouTuber niet over een nacht ijs. Om de verrassing compleet te maken werden zijn ouders geblinddoekt, net als zijn jongere broer. Wat er toen gebeurde werd netjes vastgelegd met de camera. Dat de verrassing compleet was is een understatement. Naar eigen zeggen stond zijn carrière op YouTube altijd al in het teken van zijn plan om zijn ouders trots te maken. Dat wil niet zeggen dat het zomaar een spontane actie was. Hij beseft maar al te goed dat dit zonder YouTube nooit was gelukt.

Terwijl hij aan zijn fans vertelde hoe dankbaar hij was, liet hij ook weten dat zijn ouders al een tijd bezig waren om een andere woning te vinden. Dat is natuurlijk geen beslissing die je even onder het genot van een kop koffie of een goed glas Ierse whisky neemt. De slimme Ier wist in ieder geval dat een van de huizen die zijn ouders hadden bekeken anders was dan alle andere woningen. Dat zou hem dus moeten worden.

Adam bedacht een plan waardoor zijn ouders en broer zouden denken dat hij ze mee zou nemen naar zijn eigen woning. Niks was minder waar. Na een periode van voorbereiding kon hij eindelijk de sleutels ophalen bij de makelaar en zijn ouders de schrik van hun leven bezorgen. Eenmaal aangekomen wisten zijn ouders niet wat hen overkwam. Adam’s moeder was sprakeloos en kon haar emoties niet bedwingen. Zijn vader was al net zo onder de indruk en kon niet geloven dat zijn oudste zoon in staat was om zijn droom van een nieuwe woning te verwezenlijken. Ook zijn jongere broer was duidelijk onder de indruk: “Ik heb steeds het gevoel dat ik over drie minuten wakker word en heb zoiets van ‘Oh, het is maar een droom.”

Zijn YouTube-volgers zijn onder de indruk

De volgers van Adam waren al net zo ontroerd. Een van hen wist het duidelijk te verwoorden: “Ik denk dat het de droom van elk kind is om voor de ouders te zorgen. Je hebt de opdracht duidelijk begrepen, vriend! Het lijkt net alsof ik daar bij je ben en dezelfde emoties voel. Je hebt het geweldig gedaan!!!” Een ander merkte op dat Adam gewoon de zoon is die elke ouder zich wenst. “Dit was in een woord fantastisch. Ik wens je nog vele jaren geluk in je nieuwe huis. Je bent een aanwinst voor je ouders.”