Parka

Een parka jacket of coat domineerde het straatbeeld een aantal jaar geleden. Tegenwoordig zien we dat iets minder vaak voorkomen, maar het blijft een klassieker. Een parka is er in alle soorten en maten en houdt de wind goed buiten de deur. Het wordt vooral in een casual look gedragen. Als je het iets anders altijd wilt aanpakken, dan kan je het over een pak dragen om het wat minder stijf te maken. Een Parka vinden wij één van de meest stijlvolle winterjassen.

Een bericht gedeeld door Nico (@__iamnico__) op

Parka rood MAN MAN Parka groen MAN MAN Parka blauw MAN MAN

Rain Mac

Hoewel dit een jas is waar jij jouw opa wellicht vroeger in zag, maakt deze jas een ware comeback. Oude films zitten vol met dit soort jassen en trenchcoats zijn hier dan ook een belangrijk onderdeel van. Tegenwoordig is die een stuk slanker en korter dan de voorgaande modellen. Het is een goede jas om niet nat te worden en de veiligste kleuren zijn zwart en blauw. Er zijn echter ook veel van dit soort jassen in het beige of groen te vinden.

Trenchcoat zwart MAN MAN Trenchcoat beige MAN MAN Trenchcoat blauw MAN MAN

Waxed jacket

Dit model is kort, stijlvol en praktisch. De waxed jacket bestaat al een stuk langer maar herleeft nu weer zijn glorie. De jas is gewaxed zodat de regendruppels er op blijven zitten en is daardoor ook erg waterdicht. Om ervoor te zorgen dat hij lang meegaat, kies dan een waxed jacket in een donkere kleur. Olijf, zwart en donkerblauw maken de jas enorm veelzijdig en stijlvol.

Wax jacket MAN MAN 1 Wax jacket MAN MAN 3 Wax jacket MAN MAN 2

Camel overcoat

Een jas die wat kleur meegeeft aan je garderobe. In de winter worden er vooral donkere kleuren zoals zwart en blauw gedragen. Het is daarom fijn om in een camel coat te investeren. Dit zorgt niet alleen voor meer kleur, maar is ook goed te combineren met de donkere kleuren die je in je kast hebt liggen. De camel coat kan zowel over een pak gedragen worden als over een casual look. Dit maakt je outfit gelijk een stuk gekleder.

Camel coat MAN MAN 3 Camel coat MAN MAN 1 Camel coat MAN MAN 2

Peacoat

Deze jas is geliefd omdat hij zo multifunctioneel is. De Peacoat geeft elke man gelijk een stijlvolle look. Het kan gemakkelijk gedragen worden over een pak maar staat net zo goed bij een blauwe jeans en sneakers.

Peacoat navy MAN MAN 2

Mantel

Abercrombie & Fitch €250 Shop nu
Peacoat grijs MAN MAN 1 Peacoat blauw MAN MAN #

Check overcoat

Ruiten zijn al lang aanwezig in kleding. Soms wordt het meer gedragen dan andere keren maar één ding blijft duidelijk: ruiten blijven hip. Bij jassen zien we ruiten in verschillende groottes en maten en dit zorgt ervoor dat er genoeg keuze is voor zo’n jas. Deze jas heeft een chique Brits randje maar kan ook gemakkelijk gecombineerd worden met een streetstyle look. Hierbij is het wel van belang dat je de rest van je outfit simpel houdt zodat de ruiten eruit springen.

Jas ruit MAN MAN 1 Jas ruit MAN MAN 2 Jas ruit MAN MAN 3

Er is dus genoeg keuze voor jouw ideaal jas. Wil je ook nog weten in welke andere kleding items je moet investeren? Deze items worden met de tijd mooier.