5. Glass Onion: A Knives Out Mystery

Tech-miljardair Miles Bron nodigt een aantal van zijn naasten uit voor een uitje op zijn Griekse privé-eiland. Al snel wordt duidelijk dat het daar allesbehalve een paradijs is. Als iemand om het leven blijkt te zijn gebracht, is er maar één iemand die kan achterhalen wie er verantwoordelijk is voor de moord: detective Benoit Blanc, gespeeld door Daniel Craig. Andere rollen zijn weggelegd voor Kate Hudson, Dave Bautista, Jessica Henwick, Kathryn Hahn, Leslie Odom Jr., Madelyn Cline, Janelle Monáe en Edward Norton.

4. Murder Mystery

Een agent en een kapster, gespeeld door Adam Sandler en Jennifer Aniston, maken een langverwachte reis naar Europa. Wat kan er misgaan? Alles natuurlijk. Als het stel ingaat op het aanbod van een miljardair, gespeeld door Luke Evans, om mee te gaan op zijn jachtfeest, lijkt het een droom en veel luxer dan hun geplande bustocht. Natuurlijk wordt er iemand vermoord. Maar wie heeft het gedaan? De film is losjes gebaseerd op Agatha Christie’s Murder on the Orient Express, maar dan in de moderne tijd en met een komische flair.

3. In the Shadow of the Moon

Seriemoordenaars zijn niet zeldzaam in moordmysteries, maar hoe zit het met een moordenaar die door de tijd glijdt zonder te verouderen? In deze sciencefiction thriller onderzoekt politieagent Thomas Lockhart, gespeeld door Boyd Holbrook, een reeks bizarre sterfgevallen en raakt geobsedeerd door het uitzoeken wie er achter de moorden zit en hoe ze worden uitgevoerd. Het kost hem vervolgens enkele tientallen jaren om de moordenaar eindelijk in het vizier te krijgen.

2. Lost Girls

Wanneer de dochter van Mari Gilbert, gespeeld door Amy Ryan, vermist raakt op Long Island, verwacht ze dat de politie zal helpen. Wanneer dat echter niet het geval blijkt te zijn, begint ze zelf een zoektocht die uiteindelijk samenvalt met de onopgeloste moorden op meerdere sekswerkers. De film is gebaseerd op een waargebeurd verhaal dat voor het eerst werd verteld in het boek Lost Girls: An Unsolved American Mystery van Robert Kolker. Het is een triest verhaal, maar ook een belangrijk verhaal dat zijn licht schijnt op moorden die aandacht en gerechtigheid verdienen. De film is het regiedebuut van documentairemaakster Liz Garbus.

1. The Woman in the Window

Deze psychologische thriller, geregisseerd door Joe Wright, draait om een kinderpsychologe Anna, gespeeld door Julianne Moore. Door haar pleinvrees is ze op de hoogte van alles wat er bij haar buren gebeurt. Op een avond is ze getuige van de moord op haar buurvrouw Jane, gespeeld door Jennifer Jason Leigh, maar de politie gelooft haar niet en beweert dat Jane nog leeft. Ze twijfelen onder andere aan met verhaal van Anna vanwege haar overmatige gebruik van drank en medicijnen. Heeft ze de moord inderdaad verzonnen? Of heeft Anna het bij het rechte eind? Overige rollen zijn weggelegd voor Anthony Mackie, Gary Oldman, Brian Tyree Henry en Amy Adams.