Vanaf welke leeftijd ben je te oud om uit te gaan?

Om met de deur in huis te vallen: volgens het onderzoek, uitgevoerd door Currys PC World, ben je vanaf je 37e ├ęcht te oud om nog uit te gaan. Toegegeven: een respectabele leeftijd. De ervaring leert immers dat de meesten het uitgaan vanaf eind 20 al links laten liggen. Het is vaak een leeftijd waarop je wat van je leven probeert te maken: je zoekt een huis, je hebt een relatie of je sticht een gezin. Je in het weekend helemaal laveloos laten gaan past dan simpelweg niet meer in dat patroon. Daarnaast worden we allemaal een dagje ouder – hoe graag we dat ook willen voorkomen. Vanaf een bepaalde leeftijd trek je het niet meer om je tot in de verre ochtenduren uit te sloven in de disco.

Enfin, terug naar de materie. Als we het Britse onderzoek mogen geloven is 37 de leeftijd waarop naar de club gaan zielige vormen begint aan te nemen. Vanaf 31 is officieel de leeftijd waarop we een avondje op de bank verkiezen tot een avondje in de club. De meeste dertigers gaan daar inderdaad in mee, zo vertelt het onderzoek.

Belangrijke argumenten voor het minderende uitgaan

Volgens het onderzoek zijn er een aantal argumenten die meespelen in deze verandering. Een paar hiervan zijn hierboven al genoemd zoals de steeds zwaarder wordende kater de volgende morgen, maar ook het niet willen aankleden/opmaken, het moeten regelen van babysitters en het boeken van een taxi worden als onoverbrugbaar gezien.

Activiteiten waar 37+-jarigen de voorkeur aan geven zijn bijvoorbeeld een avondje naar de bioscoop of lekker uiteten. Ook is het uitnodigen van vrienden om dan alsnog te drinken een erg populaire aangelegenheid. Als het maar gezellig is, toch?

Bron: Metrotime.be