Allereerst is het belangrijk om op zoek te gaan inspiratie. Raadpleeg hiervoor Tumblr, Pinterest (zoek op ‘menswear’ of een specifiekere zoektermen als ‘white sneakers’), Hypebeast of andere websites die de focus leggen op herenkleding. Mocht je een stijltje vinden die jij tof vindt, ga je op jacht. Sla alle inspiratie op, Pin het op Pinterest of repost het op Tumblr. En de volgende tips maken het de zoektocht naar jouw stijl wellicht wat betaalbaarder.

1. Bepaal wat je nodig hebt

Als je niet te veel te spenderen hebt, doe dat dan ook niet. Denk goed na over hetgeen dat je wilt hebben. Ben je niet honderd procent zeker van een product, laat het dan nog even liggen. Ja, vervelend als het uitverkocht is, maar beter voor jouw portemonnee. Je komt toch wel weer iets tegen dat wel geheel aansluit op jouw smaak.

Vraag je ook af of je iets écht nodig hebt. Natuurlijk wil je iets veranderen in jouw kledingkast, maar als je nog vier denims hebt liggen, is die vijfde nog nodig? Misschien zijn een paar nieuwe t-shirts of denim jack een betere investering.

goedkoop-nieuwe-stijl-1

2. Weet merken te vinden

Kom je altijd in dezelfde winkels? Misschien is het tijd je horizon iets te verbreden, mits je natuurlijk helemaal content bent met de kleding die ze daar verkopen.

Maar voor basics zijn bijvoorbeeld Topman of Asos topwinkels. De pasvormen in deze winkels zijn vaak iets ruimer, dus als je bijvoorbeeld een langer t-shirt zoekt ben je zeker op je plek. Mocht je betere kwaliteit basics willen, check dan het Scandinavische Norse Projects of het Engelse Sunspel. Zeker de investering waard.

Nog een redelijk onontdekte winkelketen in Nederland is Uniqlo. De Japanse retailer maakt goede kwaliteitskleding voor een heel schappelijke prijs. Een selvedge denim voor €49,90, bijvoorbeeld. Verder hebben ze veel verschillende knits en vijfduizend verschillende kleuren. Voor ieder wat wils. Ze hebben een fysieke winkel in Antwerpen zitten, maar sinds een tijdje is het ook mogelijk online te bestellen.

3. Eerste keus is tweedehands kleding

Als je binnenkomt word je verwelkomd door een muffe geur. Laat dit je niet afschrikken. Neem de tijd, verplaats jezelf in je Inspector Gadget-alterego en ga op zoek naar de verstopte schatten in die verspreid liggen in de wonderlijke wereld van de tweedehandswinkels.

Ook online is heel veel te vinden. Marktplaats en eBay zijn echt online treasure holes wat tweedehandskleding betreft. Je kan hier werkelijk alles vinden. Van vintage Schott leren jassen tot Nike Air Force 1’s uit 1998.

Houd ook sample sales in de gaten. Levi’s, Samsoe Samsoe en eigenlijk nog veel meer merken hebben jaarlijks minstens één sample sale waar je topstukken kunt scoren voor veel minder geld.

goedkoop-nieuwe-stijl-vintage2 goedkoop-nieuwe-stijl-vintage goedkoop-nieuwe-stijl-vintage4