Festival des Métiers

Festival des Métiers, een tentoonstelling waarin de verschillende ambachten van Hermès worden getoond in de Hollandsche Manege in Amsterdam. Van 1 april tot en met 10 april 2016 zijn de Franse ateliers van Hermès verplaatst naar Amsterdam. De ambachtslieden zullen gedurende 10 dagen een brede selectie van met de hand gemaakte Hermès producten vervaardigen. Bezoekers zullen zien hoe de beroemde zijden Hermès sjaal tot stand komt. Handtassen, zadels en andere iconische items van Hermès worden tijdens de tentoonstelling tot leven gebracht onder begeleiding van de ritmische klanken van de instrumenten van de ambachtslieden.

Toegang is gratis.
1 – 10 april (gesloten op 4 april), van 11.00 tot 18.00 uur

festival des

Gratis naar de film: Winter On Fire

Winter on Fire (2015) is een indrukwekkende, filmische kroniek van de gespannen maar ook inspirerende gebeurtenissen op de Kievse Maidan (Onafhankelijkheidsplein) gedurende 93 dagen in 2013 en 2014.

Genomineerd voor de Amerikaanse Oscar in 2016 in de categorie Beste Documentaire en toegelaten tot het programma van de internationale filmfestivals van Venetië en Toronto, Winter on Fire is een co-productie van de Verenigde Staten, Oekraïne en Groot-Brittannië door Netflix. Na veel lovende vertoningen en recenties in het buitenland, komt deze film van regisseur Evgeny Afineevsky eindelijk naar Nederland. Om precies te zijn, Pathé Tuschinski, op 1 april. Schrijf je hier in om gratis deze indrukwekkende film te zien.

winter fire

YADA YADA – Zaandam

Op 1 april opent YADA YADA officieel de deuren. Het eerste weekend van april staat in het teken van muziek, voorstellingen en heerlijk eten, een combinatie die wij graag zien. YADA YADA is het foodfestival, dat niet één weekendje is, maar het hele jaar. Het is makkelijk te bereiken vanaf Amsterdam met de pond, maar ook met de auto. En ja, het is Zaandam, dus je kan gratis parkeren. Check hier alle standjes en meer info. 

Openingstijden:
Vrijdag: 16.00 – 22.00
Zaterdag: 12:00 – 20.00
Zondag: 12:00 – 20.00

Yada yada