Aantrekkelijk gevonden worden? Skip je ‘leg day’ niet

Je hebt wellicht vaker gehoord dat je jouw ‘leg day’ niet over moet slaan, en daar is geen woord aan gelogen. Uit het onderzoek is gebleken dat 30% van de respondenten de voorkeur gaf aan ‘sterke en harige benen’. Door dit percentage kwam dit lichaamsdelen op nummer 1 te staan. De sterke en harige benen versloegen hiermee onder andere de chest en de ogen.

onderzoek naar aantrekkelijkheid mensen 2024

Naast de lichamelijke aspecten ging het onderzoek ook over aantrekkelijke gezichtsuitdrukkingen, waarbij ogen en een glimlach een gedeelde eerste plek hebben.

Met het alleen hebben van sterke en harige benen liggen alle mensen nog niet aan je voeten. Uit het onderzoek zijn er nog andere resultaten gekomen waaruit blijkt dat de algemenen schoonheidsnormen mogelijk zijn veranderd. Zo heeft 20% van de respondenten aangegeven geen voorkeur te hebben voor een bepaald lichaamstype, wat betekent dat de acceptatie en normalisatie van verschillende lichaamsvormen en kenmerken groeit. Luka Matutinovic (CMO van Lelo) meent dat mensen steeds meer afwijken van de ‘schoonheidsnormen’. Deze verandering is een positief teken dat de samenleving opener wordt en de verschillende ideeën over schoonheid worden geaccepteerd.

Hoewel de respondenten nog steeds kijken naar de fysieke verschijning als het gaat om aantrekkingskracht, geeft maar liefst  25% van de mensen aan dat ze niet veel waarde hechten aan het uiterlijk van de ander en zich volledig focussen op het innerlijk van een ander.