Klein beginnen, groot dromen

De mannen van WasteBoards willen mensen de waarde van plastic in laten zien. Ze willen laten zien dat het geen afval is, maar een materiaal waar je hele toffe dingen van kunt maken. En daarmee zijn ze goed op weg. Ze beginnen in Amsterdam, maar hebben de droom om uiteindelijk overal op de wereld WasteBoards te creëren.

It is our aim to show people that plastic is not waste but raw material for cool stuff

The making of

The WasteBoards Bakery is momenteel gevestigd op festivals als DGTL en Amsterdam Open Air waar ze doppen van plastic flesjes verzamelen. De dopjes gaan vervolgens in een gietvorm, wat ervoor zorgt dat ieder skateboard uniek is. De gietvorm met plastic doppen gaat vervolgens in een oven, waar ze worden omgesmolten tot een plastic board. Door de speciale baktechniek die ze gebruiken, blijven de doppen duidelijk zichtbaar. Nadat hij is afgekoeld, kan het board uit de gietvorm worden gehaald en is hij klaar om de weg op te gaan.

wasteboards-plastic-manman

Je eigen WasteBoard

Het doel is om mensen te inspireren en te laten inzien dat plastic geen afval is. Dus verzamel plastic doppen op een festival waar de Bakery aanwezig is, lever ze in en de mannen maken per direct een uniek skateboard voor je, die je dus zelf hebt samengesteld. Maakt het je niet zoveel uit welke doppen er worden gebruikt? Dan kun je er ook gewoon een via de website van WasteBoards bestellen. En waar kun je ze vervolgens beter uittesten dan in dit skatepark inclusief boomhutten in de natuur?

wasteboard-mondriaan-manman

Mondriaan

WasteBoards €180 Shop nu
wasteboards-red-white-manman

Red White

WasteBoards €180 Shop nu

Alleen wij kunnen wat doen aan de vervuiling van plastic, we moeten namelijk wel een beetje voor onze aarde blijven zorgen. En wanneer onze WasteBoards versleten zijn, kunnen deze Rotterdamse ontwerpers er altijd nog een tafel van maken. Recyclen in plaats van weggooien.