Het wel of niet in je broek doen van je shirt hangt af van het item zelf en voor welke gelegenheid het is. Want bij een bruiloft draag je een ander soort shirt dan wanneer je naar een concert gaat van je favoriete artiest.

wedding guide MAN MAN

De onderzijde van het shirt

Overhemden met een rechte onderzijde (in feite zijn dit alle shirts die niet dressed zijn) kunnen zowel in de broek als uit de broek gedragen worden. Dit zijn over het algemeen Oxford-shirts, geruite hemden, chambray hemden, corduroy shirts en alles wat je al gauw genoeg zou combineren met een denim jeans of chino’s.

overhemd MAN MAN

Marineblauw slim-fit piqué overhemd met korte mouwen en revers

River Island €25 Shop nu
overhemd in broek MAN MAN

MIMMY Tencel shirt

Ted Baker €62 Shop nu
sale overhemd man man

Germent dyed worker overhemd

Scotch & Soda €69 Shop nu

Shirt met een ronde onderkant dien je altijd in je broek te stoppen. Dit is over het algemeen het geval bij dress-shirts. Echter, kunnen deze zo nu en dan ook op casual shirts te vinden zijn. Wanneer dit laatste het geval is kun je er voor kiezen om het wel of niet te doen.

Overhemd broek MAN MAN

Wit net slim-fit overhemd met lange mouwen

River island €24 Shop nu
overhemd broek MAN MAN

Slim fit overhemd met stretch

Emporio Armani €150 Shop nu
overhemd in broek MAN MAN

Lichtblauw slim-fit net overhemd met lange mouwen

River Island €25 Shop nu

Lengte van het shirt

Naast de soorten hemden met verschillende onderzijdes, kun je ook naar de lengte van het hemd kijken. Wanneer het een lang hemd is, kun je het beste het kledingstuk in je broek dragen.

Dress code

Wat het belangrijkst is, is dat je goed voor ogen hebt welke dress-code er gehanteerd moet worden. Dus, voor welke gelegenheid is het? Waarmee ga je het shirt combineren? Wanneer je op kantoor werkt, doe dan je shirt in je pantalon. Ga je naar een concert van je favoriete band, combineer deze dan met een slim fit jeans en een paar mooie Chelsea boots.

192bf5ca6aadf8a8f34a82ec791c25c8

Een outfit vertelt iets over jou als persoon. Zorg ervoor dat je weet hoe je kleur combineert en rock bijvoorbeeld een van de beste herenkleding combinaties wanneer het buiten vriest.