Minstens 8 tot 10 centimeter tussen jouw koelkast en de muur

Het is best wel logisch dat het goed koel moet blijven in de koelkast, maar daar moet het apparaat wel hard voor werken. Terwijl de koelkast daarmee bezig is komt er ook warmte vrij via de achterkant door het rooster. Wanneer jij je koelkast strak tegen de muur aan zet, kan de warme lucht geen kant op. Hierdoor kost het het apparaat meer moeite om de binnenkant goed koud te houden waardoor er ook meer stroom wordt gebruikt.

Daarom is het belangrijk er ongeveer een afstand van acht tot tien centimeter er tussen te houden. Op deze manier kan de warme lucht makkelijk wegstromen. Misschien wist jij dit niet, maar veel koelkasten worden geleverd met spacers. Deze spacers zijn dopjes op de achterzijde van de koelkast om de juiste afstand te kunnen bepalen. Aha.

Ook niet in de buurt van een verwarming

Ook is het belangrijk jouw koelkast niet naast de verwarming te zetten. Hierdoor ontstaan er grote te temperatuurverschillen, wat meer condensvorming kan veroorzaken in de koelruimte. Het vervolg is dat je koelkast nat kan gaan worden van binnen en het misschien ook nog kan gaan aanvriezen. Hierdoor ontstaat er ijsvorming en geloof ons, dat wil je niet hebben in je koelkast.