Een nieuwe sportschool, verse gear en een goede dosis motivatie. Ondanks het feit dat het enige tijd geleden was dat ik in de sportschool en met name in het krachthonk te vinden was, stond ik te kijken van mijn conditie. Vol goede moed begon ik met een warming-up op de crosstrainer om vervolgens, nadat ik mijn bidon gevuld had, mijn weg te vinden richting het squat-rack. Na de nodige reps stuurde ik de typische ‘gym-selfie’ op de groepsapp waarnaar een weddenschap werd afgesloten over hoelang ik dit vol zou houden.

Herhalingen zonder doel

Zonder schema, doel en zonder de nodige kennis was ik begonnen aan een rit die ik niet in mijn huidige routine kon verwerken.

En zo ging ik verder. Drie keer per week stond ik voor of na mijn werk te beuken in het krachthonk, dronk ik nadien een proteïneshake en at ik zo gezond en zoveel mogelijk. Echter, ging ik me niet fitter voelen. Ik voelde me zelfs vermoeider dan eerst en zag het sporten niet als een verrijking maar als een verplichting. Zonder schema, doel en zonder de nodige kennis was ik begonnen aan een rit die ik niet in mijn huidige routine kon verwerken. Het resultaat? Vermoeide ochtenden, gehaast en alles behalve sociale verrijkingen.

Screen Shot 2017-06-09 at 16.21.21

Een plan waarmee doelen realiteit worden

Zorg dat je training niet verplicht voelt en ga voor een routine die realistisch is en past bij je levensstijl.

Dit moest anders kunnen. Ik wilde resultaat zien en daarnaast een ritme creëren waarbij ik me fijn voelde. Samen met een personaltrainer maakte ik een realistisch trainingsschema en bekeken we mijn voedingsinname. In plaats van sociale activiteiten af te zeggen zorgde ik dat ik op momenten ging sporten waarop ik anders in mijn bed zou liggen. Ik stond een uur eerder op, hield me aan mijn schema en bovenal: probeerde het trainen niet te forceren, maar focuste me op de lange termijn.

Ik stopte met de verplichte rit naar de gym, maar zocht in plaats daarvan de buitenlucht op. Voordat mijn werkdag begon had ik er al een rondje in het park op zitten. Hardlopen, touwtje springen en lichaamsgewicht oefeningen verkoos ik onbewust boven het beuken met gewichten. Het resultaat? Meer motivatie, meer vrije tijd en een fittere geest en lichaam.

Screen Shot 2017-06-09 at 16.20.30

Stop exercising, start training

Zorg dat je training niet verplicht voelt en ga voor een routine die realistisch is en past bij je levensstijl. Dit wil niet zeggen dat een fitter lichaam niet gepaard gaat met opofferingen. Echter, hoeft het niet te betekenen dat jij de gezellige avond met je vrienden af hoeft te zeggen voor je legday. In tegendeel. Sinds ik bewust ben gaan trainen heb ik meer vrije tijd. Ik heb ondervonden dat 100 herhalingen doen zinloos is, veel tijd in de sportschool besteden geen gegarandeerd resultaat oplevert en eindeloos hetzelfde doen demotiverend werkt. Ik heb een effectief plan waarmee ik mijn doelen ga behalen. Net als jij. Stop Exercising, start training!

Shop de outfit

Nike 1 broek

Trainingsshorts

NIKE €50 Shop nu
Nike broek

Herentights

NIKE €50 Shop nu
Nike Tee

Trainingstop

NIKE €36 Shop nu
Sokken nike

Sokken

28 €NIKE Shop nu
Touwtje Nike

Springtouw

NIKE €25 Shop nu
Nike opdruk

Opdruksteunen

NIKE €25 Shop nu
Mat Nike

Trainingsmat

NIKE €65 Shop nu
Nike MAN MAN

Free Trainer V7

Nike €100 Shop nu

 

Screen Shot 2017-06-09 at 16.20.47