Normaal hoor je van vrouwen dat hun orgasme nepper is dan Geert Wilders z’n haar. De redenen hiervoor ken je wellicht: lekker samen met jou komen, gezellig; je gevoelens niet de grond intrappen, zodat het niet awkward wordt; of om er snel vanaf te zijn. Eigenijk altijd kut, dus. Maar nu blijkt dat mannen er dus ook wat van kunnen. Ja, hoe dan?

Recent onderzoek, gepubliceerd in het Journal Sexual and Relationship Therapy, vroeg 230 mannen in de leeftijd van 18 tot 29 jaar naar hun climax-ervaring. En wat bleek: alle participanten met een relatie van minstens vier maanden gaven toe dat de explosie van hun yoghurtbuks weleens gefaket te hebben. O, en dan is het niet eens bij één keer gebleven. Nee, dertig procent van de respondenten doet dit frequent. Dan zou je denken dat dit alleen tijdens vaginale penetratie zou kunnen, maar nee hoor, onze mannelijke vrienden deden prima weleens oraal of tijdens een treksessie. Hans Klok zal deze act willen leren.

orgasme-1

Waarom? Waarom, echt? En wat voor effect heeft dit op de tevredenheid van de relatie en het seksleven?

Mannen, wat zijn we toch lief. De reden dat wij dit doen, is om het zelfvertrouwen en zelfbeeld van onze partner hoog te houden. Of als we teveel gezopen hebben en het gewoon echt niet wil lukken. Maar wat raar is: hoe vaker we een orgasme faken om een van deze redenen, hoe hoger de tevredenheid op zowel seksueel als relationeel gebied. Dit resultaat is eigenlijk niet zo raar. Hoe meer jij geeft om je partner, en dus de gevoelens niet wil krenken en de emotionele staat die van deze persoon wil bevorderen, hoe sneller je geneigd zal zijn een leugen voor haar bestwil erin te gooien.

Aan de andere kant, wanneer de seks kut was, ervoeren de respondenten minder emotionele en seksuele tevredenheid. Logisch, toch?

Concluderend: wanneer je partner jou erop betrapt dat je niet in staat bent om haar gezicht onder te pasteuriseren, zeg dan gewoon dat je van haar houdt. Dan komt alles goed.