1. Ze houdt niet van je

Een van de meest pijnlijke waarheden die je moet accepteren. Er was een persoon waarvan je dacht dat zij de ware voor je was. Je kent haar wel. Zo ben je gestopt met roken voor haar, ben je gaan sporten om indruk op haar te maken en je hebt je liefde voor haar meerdere malen bewezen. Helaas heeft ze je afgewezen, maar dat is helemaal niet erg. Onthoud dat je niet hebt gefaald, want liefde kun je niet dwingen. Je vindt je soulmate wel.

2. Je moet schaamte ervaring om je dromen te verwezenlijken

Om je dromen te verwezenlijken moet je soms schaamte ervaren. Richt jezelf op de primaire doelen die je voor jezelf hebt gesteld en let niet op anderen. Moet je het podium op om je droom te bereiken? Ga dan het podium op. Het gaat er niet om wat anderen denken, maar wat jij denkt. De weg naar de top is voor iedereen een heuse uitdaging, maar als je er echt voor gaat dan is het uiteindelijk de moeite waard geweest.

Foto via
Foto via

3. Omarm de pijn

Het leven is hard en er bestaat de kans dat er zich nare dingen voordoen. Deze dingen kunnen pijn veroorzaken, zowel fysiek als mentaal. Het klinkt gek, maar je moet de pijn omarmen. Je wordt er niet enkel sterker van, maar je zult ook merken dat het steeds beter met je zal gaan. Want slechter dan dit zal het niet worden, het kan alleen maar beter gaan. Good vibes only, bro.

4. Je moet keuzes maken

Wanneer je iets wilt, moet je bepaalde keuzes maken die je op dat moment eigenlijk niet wilt maken. Wanneer je bijvoorbeeld het meeste uit je sportresultaten wilt halen, moet je bijvoorbeeld “gezond eten” om dat doel te bereiken. Maak daarom een lijstje met je doelen en welke keuzes je daarvoor moet maken. Op deze manier krijg je minder snel het gevoel dat je dingen moet opofferen om dat doel te bereiken.

5. Wanneer je opofferingen maakt, krijgen andere zaken meer waarde

Om bepaalde doelen te bereiken, moet je opofferingen maken. Zo kun je bijvoorbeeld niet een keer naar een familie uitje gaan, moet je de avond uit met vrienden skippen, die date met die onwijs hete brunette afzeggen en nog veel meer. Maar doordat je deze dingen heb moeten missen, heb je wel jouw gestelde doel bereikt en kun je genieten van het succes. Dit heeft aan het eind van de rit veel meer waarde dan de opofferingen die je moest maken. Zie het in de toekomst als een kans om te werken aan je doelen.

Haal meer uit het leven en accepteer deze waarheden voor je 30ste levensjaar. Check deze motivatievideo. Het verandert je dag en misschien wel je leven.