Cody Gakpo

Cody Gakpo voert de lijst aan. De Eindhovenaar maakte deze winter de overstap van PSV naar Liverpool. De linksbuiten, die nagenoeg overal in de aanval uit de voeten kan, ging voor een redelijke 42 miljoen euro weg bij de Eindhovenaren. Zijn marktwaarde is volgens CIES meer dan verdubbeld. Momenteel zou Cody namelijk een waarde hebben van 87 miljoen euro. Daarmee staat Gakpo op de 26e plaats in de top 100. Cody vestigt zich één plekje boven Anthony Santos, de Braziliaan die in de zomer van 2022 voor 100 miljoen wegging bij Ajax.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Cody Gakpo ✝️ (@codymathesgakpo)

Frenkie de Jong

Frenkie de Jong, die zowel binnen als buiten het veld de zaakjes goed op orde heeft, staat op plek 41 in de lijst. Met een marktwaarde van 77,2 miljoen euro staat de oud-Ajacied in een mooi rijtje. In 2019 ging Frenkie weg bij Ajax, toen Barcelona hem oppikte voor 86 miljoen euro. Frenkie zijn marktwaarde is iets gezakt, maar het lijkt erop dat De Jong in de loop van de tijd meer waard gaat worden. 

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Frenkie de Jong (@frenkiedejong)

Matthijs de Ligt

Onder Frenkie de Jong staat zijn grote vriend, Matthijs de Ligt. De nog jonge verdediger heeft al aardig wat ervaring opgedaan in de absolute top en is daarom zonder twijfel één van de beste verdedigers ter wereld. Niet gek dus dat de speler van Bayern München een waarde heeft van 68,3 miljoen. De Ligt verruilde in 2019 Ajax voor het Italiaanse Juventus. Juventus nam hem over voor 85,5 miljoen euro. Afgelopen ging de 23-jarige verdediger weg bij Juventus voor 67 miljoen. De Ligt was dit seizoen een echte versterking voor de verdediging van Bayern München, en werd (met een beetje geluk op het einde) ook kampioen van Duitsland.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Matthijs de Ligt (@mdeligt_)

Xavi Simons

Xavi Simons, de gedeeld topscorer van de Eredivisie, maakte dit seizoen een stormachtige ontwikkeling door. De in Spanje opgegroeide Nederlander werd in de zomer van 2022 gratis overgenomen van Paris Saint Germain door PSV. Bij het overnemen was Simons volgens Transfermarkt.nl nog 8 miljoen waard. Maar volgens het onderzoek van CIES, is de PSV’er momenteel 67,3 miljoen waard. Een echte diamant voor de toekomst van het Nederlands elftal.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Xavi Simons (@xavisimons)

Kenneth Taylor

De ‘goedkoopste’ Nederlander op de lijst is Kenneth Taylor. Met een waarde van 61,5 miljoen euro staat Taylor op plek 81 van de 100, en dat terwijl de talentvolle middenvelder van Ajax afgelopen seizoen nog zoekende was naar zijn goede vorm. Volgens Transfermarkt.nl zou de Ajacied momenteel een waarde van 14 miljoen moeten hebben.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Kenneth Taylor (@kennethtaylor_)