Larissa, Griekenland

Larissa is een prachtige stad waar je lekker goedkoop kunt leven. De gemiddelde huurprijs voor een woning in het historische centrum van Larissa bedraagt €265 per maand. Ook het overheerlijke Griekse eten is goedkoop. Zo betaal je voor een driegangenmaaltijd voor twee personen gemiddeld €32,19. Als alleenstaande bedragen de maandelijkse uitgaven exclusief de woonkosten zo’n €667.

Chiang Mai, Thailand

Chiang Mai is een ontzettend mooie stad in Thailand met heel het jaar door temperaturen tussen de 15 en 36 graden Celsius. Thailand staat bekend om de vele lokale supermarkten en streetfood. Zo kost een tweepersoons driegangenmaaltijd hier slechts €14,24 en huur je een woning met één slaapkamer in het stadscentrum voor slechts €326 per maand. Kortom, een zeer betaalbare en prachtige plek.

chiang mai thailand goedkoop wonen in buitenland waar

Rabat, Marokko

Nog een prachtige stad waar je met een klein budget kan wonen is de hoofdstad van Marokko. In Rabat bedragen de maandelijkse uitgaven gemiddeld €418. In Rabat kun je heerlijk eten voor een lekker laag prijsje. Zo betaal je voor een tweepersoons driegangenmaaltijd slechts €24,08. In het centrum van de stad benje voor een woning met één slaapkamer gemiddeld €401 per maand kwijt. Dat is geen geld wanneer je het vergelijkt met de gemiddelde huurprijzen in Amsterdam, Utrecht, Den Haag en Rotterdam.

Jaipur, India

Nog een stad waar je kan leven met een klein budget ligt in India. Jaipur staat ook wel bekend als de ‘Roze Stad’ en is een van de goedkoopste steden om te wonen. Een woning met één slaapkamer in het centrum van Jaipur kost hier gemiddeld slechts €135 per maand. Ja, je leest het goed. Ook het eten is in deze stad spotgoedkoop. Je betaalt voor een tweepersoons driegangenmenu niet meer dan €11,20. Je kunt in Jaipur dus hartstikke goedkoop leven. Als alleenstaande bedragen de maandelijkse uitgaven exclusief woonkosten slechts €298.

waar kan je goedkoop wonen lage huurprijzen

Santa Cruz de Tenerife, Spanje

Droom jij ervan om te wonen op een prachtig eiland? Dan is Santa Cruz de Tenerife misschien wel de plek voor jou. Een woning met één slaapkamer in het stadscentrum van dit ontzettend mooie eiland kost €656 per maand. Voor dat bedrag heb je nog niet eens een kamer in onze hoofdstad. Met temperaturen tussen de 16 en 24 graden Celsius is het hier voor een groot deel van het jaar lekker warm. Je kunt dan lekker genieten en heerlijk tot rust komen op het strand. Een driegangenmaaltijd voor twee personen kost hier gemiddeld €39.60. Deze bekende vakantiebestemming is dus prima geschikt als goedkope woonplek.