Weet het antwoord

Wat hebben mannen die een volmondige ‘ja’ ontvangen wanneer ze een dame ten huwelijk vragen? Ze weten het antwoord al. Alhoewel de voorbereidingen geheim moeten blijven, is het belangrijk dat je zeker weet dat ze ‘ja’ gaat zeggen. Als je niet zeker van het antwoord van je vriendin bent, vraag jezelf dan af of je niks overhaast. Dit stuk van je relatie is namelijk niet iets dat je opnieuw wilt doen.

mariage-proposal-manman

Houd het een verrassing

Vertel het aan zo min mogelijk mensen, of zelfs aan niemand. Hoe meer mensen het weten, des te groter de kans dat iemand zich verspreekt. Probeer ook geen hints aan je vriendin te laten vallen. Wanneer je ineens een ballonvaart samen wilt maken, heeft ze misschien door dat er een addertje onder het gras zit.

Houd het persoonlijk

Jij bent degene die je vriendin het beste kent. Houd ze van drama, grootschalig, staat ze graag in the picture? Dan kan je ervoor kiezen om de vraag op een mooie plek in het openbaar te stellen. Weet jij dat ze meer van intiem houdt, zorg er dan voor dat het echt jullie speciale moment is. Want als ze ‘ja’ zegt, is het weten waar je vriendin van houdt, je taak voor de komende 60 jaar dat je nog in dit huwelijk zit samen.

Toestemming vragen?

Ook dit is weer bij iedereen verschillend. Sommigen schoonouders hechten er veel waarde aan dat jij toestemming vraagt voor het huwelijk. Voor anderen is deze tijd wel geweest. Maar jij bent degene die je schoonouders kent en dit moet je zelf een beetje inschatten. Houden je schoonouders vast aan het leven van vroeger? Dan willen ze waarschijnlijk graag dat je toestemming aan hen vraagt om te trouwen met hun dochter. Je schoonvader om de hand van zijn dochter vragen is misschien nog wel enger dan het huwelijksaanzoek zelf, maar wel heel erg belangrijk. Hiermee laat je zien hoe serieus je bent. Dus wanneer je twijfelt of je het moet doen, vraag dan wel toestemming. Jouw relatie met haar familie blijft belangrijk.

huwelijk-vragen-manman

Voorbereiding is het halve werk

Je mag best oefenen op wat je wilt zeggen. ‘Wil je met me trouwen’ klinkt misschien makkelijk, maar wat als je op la moment supreme over je woorden struikelt? Oefen wat je wilt zeggen, de redenen waarom je haar ten huwelijk wilt vragen en zeg het vanuit je hart. Op deze manier zul jij je zelfverzekerder voelen en minder snel over je woorden struikelen.

De ring

BeyoncĂ© zei het al: ‘If you like it than you should have put a ring on it‘. Traditioneel gezien werden er een paar maandsalarissen uitgegeven aan een ring, maar veel verloofden zouden niet willen dat je hier zo veel geld aan uitgeeft. Maak het een persoonlijke beslissing, dit is weer een geval van jij kent je vriendin het beste.