Man wil geen vader zijn van zijn ongeboren kind

Deze jongeman beweert dat hij nooit de wil heeft gehad om vader te worden, nadat hij erachter kwam dat zijn ex-partner zwanger is. Desondanks blijft zij erop aandringen dat hij het gewoon moet proberen Volgens hem heeft hij vanaf het begin van hun relatie duidelijk gemaakt dat hij geen interesse had in het ouderschap.

Hoewel ze slechts een paar maanden bij elkaar waren, zorgden ze altijd voor voldoende voorzorgsmaatregelen omdat hij simpelweg geen kinderen wil. Hij schreef op Reddit: “Ik was iets meer dan drie maanden samen met mijn ex-vriendin, die 23 jaar oud is. Ik zorgde er altijd voor dat we veel voorzorgsmaatregelen namen tijdens de intieme ervaring. Zij gebruikte anticonceptie en ik gebruikte ook altijd condooms.”

“Ik wilde absoluut een kind vermijden. Ik weet al lang dat ik geen kinderen wil. Ze zouden mij dwingen om dingen te doen die ik niet leuk zou vinden.”

Ondanks zijn standpunt is zijn ex-vriendin nu zwanger van een meisje. Maar alsnog wil hij niets met haar te maken hebben en zelfs niet bij de geboorte aanwezig zijn. Hij stelde direct een abortus voor. Maar aangezien ze niet in een staat wonen waar het legaal is, werd het wat lastiger. Toen bood hij aan om te betalen voor een vlucht en hotelkosten, en zou hij meegaan met zijn vriendin.

Maar de aanstaande moeder weet wat ze wil: ze wil het kind houden. Ze vroeg om hulp bij de opvoeding van hun toekomstige dochtertje. De man deelt verder: “Ik heb geen intentie om vader te worden. Naast mijn afkeer van kinderen ben ik er gewoon nog niet klaar voor. Maar zij bleef volhouden dat ik van gedachten zou veranderen zodra het geboren is en vroeg me gewoon om het eens te proberen.”

De man bood vervolgens aan om alimentatie te betalen voor zijn dochter, maar vroeg wel respect voor zijn wensen en dat hij verder geen rol op zich neemt in de opvoeding. Hij schreef: “Ik heb de relatie beëindigd en vertelde haar dat ik alimentatie zou betalen zodra het kind geboren is, maar ik verwachtte wel dat zij mijn wensen zou respecteren en het kind bij mij uit de buurt zou houden.”

Sindsdien stuurt ze me wanhopige berichten waarin ze smeekt om terug te komen en vertelt me dat ze me vergeeft. Ze heeft me zelfs huilende voicemails gestuurd, wat pijnlijk is om te horen, maar ik heb niet gereageerd.” Hij beweerde dat zijn ex-vriendin hem in een berichtje beschuldigde van het aandringen op een abortus: “Laatst stuurde ze me een berichtje waarin ze zei dat ze het kind niet alleen kan opvoeden en hoe ik haar eigenlijk dwing tot een abortus door weg te gaan. Ze noemde me allemaal slechte dingen. Ze eindigde de tekst met een smeekbede om weer met haar te praten.”

Ondanks zijn twijfels over deze situatie staat hij achter zijn beslissing. Echter voelt hij zich boos over eventuele toekomstige betalingen die hij zal moeten doen. Hij verklaarde: “Ik ben nu al bitter over het feit dat ik 18 jaar lang alimentatie moet betalen, wat mij financieel zal beperken. Ik vind ook niet dat het juist is dat een ouder betrokken word bij de opvoeding van het kind terwijl diegene dat niet wil.”

In een poging om de man weer voor zich te winnen, heeft zijn ex-vriendin naar verluidt aangeboden om het kind ter adoptie af te staan als hij bij de geboorte aanwezig is en er dan alsnog geen goed gevoel bij heeft. Hij schreef: “Ze vertelde me dat zij adoptie zal overwegen als ik tijdens de bevalling bij haar ben, het kind zie en vasthoud en daarna nog steeds niets voor de baby voel.” Hij antwoordde dat hij liever zou zien dat het kind ter adoptie wordt afgestaan dan dat hij 18 jaar lang alimentatie moet betalen.

Reacties van mensen op Reddit

Dit dilemma heeft duizenden reacties gekregen op het online forum, waarbij velen de man steunen in zijn beslissing. Een gebruiker schreef: “Je doet precies wat juist is. Je hebt gedurende je hele relatie duidelijk gemaakt dat je geen kind wilt. Jullie namen dubbele preventieve anticonceptiemaatregelen.”

Een ander was het hiermee eens en voegde toe: “Mensen die geen ouders willen zijn, zouden geen ouders moeten zijn. Punt uit. Ik kan dit punt niet genoeg benadrukken. Er is niets erger dan een ouder te hebben die gedwongen is in die positie en jou niet wil.” 

De man meldde in de reacties dat er een vaderschapstest werd uitgevoerd die bevestigd heeft dat hij de biologische vader is. Hij deed dit nadat sommige gebruikers zich afvroegen of hij wel de vader was. Niet iedereen was echter blij met zijn reactie op de zwangerschap. Reacties als “Gedraag je, jij verachtelijk kinderachtig persoon”, “Wat is er mis met jou?” en “Het enige wat hij kan doen is zich gedragen als een verantwoordelijke volwassen man. En dat doet hij niet” zijn te lezen op Reddit. Wat vinden jullie van deze situatie?