Vriendelijk of flirten?

De scheidingslijn tussen pure vriendelijkheid en flirten is soms best lastig te onderscheiden. Waar de een denkt dat ze oprecht vriendelijk tegen je doet, doet de ander enorm haar best om ook maar een beetje te laten merken dat ze je wel ziet zitten. We moeten toegeven, bij sommige vrouwen is het inderdaad erg lastig om de juiste signalen te herkennen tussen vriendelijk of flirten. Gelukkig zijn er een aantal trucjes voor zodat jij de volgende keer niet van een koude kermis thuis komt.

Overal waar jij bent, is zij

Oké we bedoelen hiermee niet letterlijk overal, zoals voor je raam; want dan valt ze onder de categorie stalker. Maar bijvoorbeeld tijdens het uitgaan of op een feestje. Overal waar je staat, staat zij. Ze botst ‘per ongeluk’ tegen je aan, danst dichtbij je in de buurt of staat bij de bar wanneer jij een drankje bestelt. Wanneer ze niet dichtbij je in de buurt is, zie je haar van een afstandje naar je kijken en deelt ze een lieflijk lachje. Wanneer dit het geval is zijn er twee opties; of ze is erg verlegen of heel traditioneel. Hoe dan ook, ze wilt graag in contact met je komen dus ga een gesprek met haar aan mocht je interesse in haar hebben.

Vriendelijk of flirten MAN MAN

Ze doet gewoon haar werk

De vrouwen die in deze categorie vallen zijn gewoon bezig met hun werk in plaats van te flirten met je. Denk bijvoorbeeld aan die ene leuke barvrouw of natuurlijk het klassieke voorbeeld; een dame van plezier. Ze laat je denken dat ze oprecht geïnteresseerd is in je, maar hier is niets van waar. Het enige wat ze doet is haar werk, en tja dit kan zijn in de vorm van jou een pleziertje doen. Je zult moeten beseffen dat ze tegen iedereen die ze ontmoet het idee geeft dat ze hen oprecht leuk vindt.

Ze gaat zich opfrissen

De ‘Ik ben zo terug’ uitspraak. Jullie hebben overduidelijk een klik met elkaar. Om haar zelfverzekerdheid een boost te geven besluit ze daarom om even naar het toilet te gaan. Ze blijft een aantal minuten weg, je begint al te denken dat ze gewoon is weggaan, maar dan verschijnt ze weer. Dit keer iets anders dan voorheen. Haar kapsel zit net iets anders, ze heeft haar make-up bijgewerkt en haar kleding weer recht gestreken of dat jurkje net iets omhoog getrokken. Wanneer dit het geval is ziet ze je duidelijk zitten.

Vriendelijk of flirten MAN MAN

Haar lichaamstaal

De vrouw die oogcontact vermijdt, met haar armen over elkaar staat en zich niet mengt met andere is overduidelijk niet geïnteresseerd in je. Hoe je dit kunt weten? Haar lichaamstaal. Lichaamstaal is een van de meest voor de hand liggende aspecten om te achterhalen hoe ze over je denkt. Let hier dus de volgende keer op. Kijk bijvoorbeeld of ze oogcontact met je zoekt en dit aanhoudt, ze met haar haren speelt en of ze überhaupt een open houding heeft tegenover je.

Ze reageert op je aanrakingen

Ook dit is een vorm van lichaamstaal, maar verdient wel degelijk een aparte uitleg. Let hierbij op hoe ze reageert op jouw aanrakingen. Ga natuurlijk niet gelijk aan haar billen zitten maar raak bijvoorbeeld eens haar arm aan wanneer je een grapje maakt. Verstijft ze? Lacht ze en raakt ze jou ook aan? Geeft ze je een ijskoude blik? Allemaal tekenen waar jij op in kunt spelen. Wanneer ze positief reageert kan dit zomaar een teken zijn dat ze je wel ziet zitten.

Vriendelijk of flirten MAN MAN

Haar gedrag verandert bij je

Sommige vrouwen zijn in nature aangelegd om extravert te zijn. En juist dat kan verkeerd overkomen omdat het erg op flirten kan lijken. Andere daarentegen doen echt hun best om met je te flirten omdat ze maar al te graag met je mee naar huis willen om je stripboekenverzameling te zien. Om dit verschil te zien zul je moeten kijken hoe ze zicht gedraagt bij andere mensen. Is er geen verschil? Dan kun je het wel vergeten en alsnog alleen de avond afsluiten.

Ze probeert ‘cool’ te doen

Ze is helemaal in de ban van je en dat is precies de reden waarom ze de cool girl uithangt. Ze speelt ineens video games en ‘hangt’ met de jongens. Ze drinkt bier en praat over sporten. Ze lacht om je domme grappen die niet grappig zijn en doet alsof ze je hobby’s deelt. Ze plaagt je door te doen als of ze one of the guys is. Je kunt er hoogstwaarschijnlijk van uitgaan dat dit is hoe ze daadwerkelijk is, maar er is geen twijfel over mogelijk dat ze je aandacht probeert te trekken. Echter is het zo dat sommige vrouwen ook daadwerkelijk van bier, sport en je slechte grappen houden, dus pas op.

Vriendelijk of flirten MAN MAN

Ze maakt duidelijk dat ze single is

Over subtiel zijn spreken we hier niet want dat is klaarblijkelijk niet haar sterkste kant. Ze probeert je, op wat voor manier dan ook, duidelijk te maken dat ze nog steeds single is. In sommige gevallen doet ze dit met humor of maakt ze schuine opmerkingen. Hoe dan ook is dit het teken van groen licht.

Ze geeft overduidelijke hints

Ze heeft je al veel signalen gegeven, maar op de een of andere manier komen deze niet bij je binnen. Kan gebeuren, maar hier kan ze natuurlijk niets mee. Ze gaat het over een andere boeg gooien zodat je hoe dan ook haar intentie snapt. Dit doet ze door in feite jou op een date te vragen maar dan iets subtieler. Ik hoor je denken, hoe dan? Nou bijvoorbeeld door te vragen of je al ooit bij die nieuwe eettent bent geweest en daarbij te zeggen dat ze er heel graag een keertje heen wilt.

Ze neemt het voortouw

Kijk er niet raar van op wanneer een vrouw direct tegen je is. Het is inmiddels 2019 en we weten dat niet alle vrouwen gaan afwachten tot dat jij de eerste move gaat maken. Zie het dan ook als iets positiefs. Zij vindt je leuk dus in plaats van dat ze hoopt dat je naar haar toe komt, komt ze zelf. Wanneer jullie dan toch samen op date zijn, zijn hier wat interessante ijsbrekers zodat je niet de standaard dingen vraagt of zegt.