Voordat je op gesprek mag komen moet je natuurlijk wel een sollicitatiebrief hebben geschreven dat zorgt voor een hoge verwachting. Een goede sollicitatiebrief schrijf je met deze 6 tips. Hierna kan je je gaan voorbereiden op de volgende vragen.

1. Als Global Data Analist bij Bloomberg L.P. – “Hoe zou je een automaat aan iemand uitleggen die er nog nooit een heeft gebruikt?”

2. Als Software Engineer bij Disney Interactive Studios – “Hoe veel brandkranen zijn er in Los Angeles?

3. Als District Manager bij Express – “Wanneer je huidige werkgever een verjaardagstaart voor je had. Wat zijn de vijf woorden die hier op staan om jou te beschrijven?”

4. Als Flight Attendant bij PSA Airlines – “Met wie uit de geschiedenis zou je uiteten willen en waarom?”

5. Als Test Operations Engineer bij SpaceX – “Bewijs dat de omsnoerspanning tweemaal de longitudinale spanning in een cilindrisch drukvat is.”

vragen-sollicitatiegesprek-manman

6. Als Teamleider bij OpticsPlanet – “Wat is de hoofdstad van Canada?”

7. Als Brand Strategist bij Twitter – “Noem een merk dat jou representeert als een persoon.”

8. Als Data Scientist bij Risk Management Solutions – “Schat hoeveel werknemers er zijn in het gebouw naast ons.”

9. Als Sales Operator bij Facebook – “Hoeveel ‘Happy Birthday posts’ denk je dat Facebook krijgt in één dag?”

10. Als Educator bij Lululemon – “Wanneer je iedereen mee mocht nemen op een roadtrip, wie zou je dan mee nemen?”

11. Als Linux Systems Administrator bij Rackspace – “Als je een 3D-printer had, wat is het eerste dat je zou printen?”

12. Als Customer Service Specialist bij Squarespace – “Als je één item mee mocht nemen naar een onbewoond eiland, wat zou dit zijn?”

suits-vragen-manman

13. Als Analytic bij athenahealth – “Beschrijf een voorbeeld waarbij je een beslissing moest maken zonder dat je over alle informatie beschikte?”

14. Als Mechanical Design Engineer bij Apple – “Wanneer je in een boot zit met een rotsblok en je gooit de rotsblok in het water, wat is dan het verschil van het waterniveau tussen de tijd voor- en nadat je de rotsblok in het water hebt gegooid?”

15. Als Solarwinds Administrator bij Blizzard Entertainment – “Verkoop me een idee en verkoop me vervolgens het tegenovergestelde van dat idee.”

16. Als Data Science Analist bij Uber – “Schrijf een vergelijking om de marketinguitgaven te optimaliseren tussen campagnes van Facebook en Twitter.”

17. Auditie bij BDO, USA – “Welk deel van de krant lees je als eerst en wat zegt dit over jou?”

18. Als Productie Technicus bij Procter & Gamble – “Als een medewerker een irritante eigenschap heeft dat jouw kwaliteit van werken beïnvloedt, hoe los je dit dan op?”

19. Als Sales Executive bij Zillow – “Leg je samenvatting aan de kant en vertel me wat jou jou maakt.”

sollicitatiegesprek-vragen-suits-manman

Eerlijk is eerlijk, er zitten een aantal aparte vragen tussen. Maar waar het om gaat is dat jij goed voorbereid je sollicitatiegesprek in gaat en dan nail jij die sollicitatie. Hoe zou jij antwoord geven op deze vragen?