Gekleurde groenten

Je wilt verschillende kleuren op je bord zien liggen. Groen, rood en oranje. Iedere kleur representeert een andere phytonutrient (en er zijn er meer dan 4000!). Wanneer je enkel eentonige kleuren op je bord ziet liggen krijg je hoogstwaarschijnlijk niet alle vitaminen en voedingsstoffen binnen die je hersenen nodig hebben om te optimaal te kunnen functioneren.

eten goed voor je hersenen

Vis

Vis is goed voor je hersenen. Je hersenen hebben omega-3 vetten en met name DHA nodig. DHA is een polyon- verzadigd vetzuur dat behoort tot de klasse van omega 3-vetzuren. Volgens Ramsey zijn hier de cellen van je hersenen van gemaakt. DHA vindt je in allerlei soorten vis, maar met name de kleine vissen zoals sardientjes en ansjovis zitten er vol mee.

eten goed voor je hersenen 2

Cashew noten en schelpdieren

Door een ijzer-arm dieet kun je je traag en futloos voelen. Cashewnoten en schelpdieren bevatten veel ijzer. Daarnaast bevatten schaaldieren veel vitamine B12 en zink. Dit is een geliefde voedingsstof voor de hersenen. Dus zoek je nog een gezonde snack waardoor jij scherp blijft? Ga voor de cashewnoten.

eten goed voor je hersenen