Bij sleutelhangers denk je misschien aan zo’n pluizig schattig beertje, die na drie keer de grond gezien te hebben is veranderd in een gemuteerde luiaard die onder een wals terecht is gekomen en een oog mist. Maar sommige sleutelhangers zijn daadwerkelijk bruikbaar en tof. De één is het licht in de duisternis en de ander redt jou of iemand anders uit een zinkende auto. En wat top is: je hebt ze altijd bij de hand.

Als je de volgende hangers aan je bos hebt, weet je dat iedere zombie-apocalyps de baas bent.

Flesopener

Je hebt geen aansteker bij de hand, het kratje staat aan de andere kant van de tuin, je wilt de tafel van je moeder niet kapot maken en je tanden heel houden. Dan is deze top. Lekker klein (0,8cm bij 3,2cm). Pakt die dop perfect bij z’n kraag en sleurt ‘m er zo af. Verkrijgbaar in matzwart en goud voor €7,45.

sleutelhangers-1 sleutelhangers-2

Zaklamp

Zit je dan. Telefoon uitgevallen, aarde donker, maar je moet de weg nog vinden. Hoppa, tover je deze ineens uit je broekzak. Super compact (4,3cm), water resistent, roestvrijstaal design en klapt er 25 lumen LED uit. Er zitten vier horlogebatterijen in, dus je hoeft je voorlopig geen zorgen te maken dat ‘ie uitvalt.

sleutelhangers-3

Lifehammer

ResQMe is een sleutelhanger die levens redt. Dankzij z’n keramische kopje verbrijzelt hij glas zonder moeite. Ook zit er nog een stalen mesje in om de gordel mee los te snijden. Of kleding, als het echt moet. Deze moet je altijd bij de hand hebben. Gooi ‘m aan je autosleutel.

sleutelhangers-4

Telefoonoplader

Zo, niet meer dat geouwehoer dat je ergens zonder oplader zit. Zo’n draadje meeslepen is ook niet altijd even makkelijk als je geen tas bij je hebt. Je sleutels heb je hopelijk wel altijd bij je. Met de Bluelounge Kii hoeft je telefoon in ieder geval niet uit te vallen als je net in een spannend potje Tinder zit. De kabel is niet groter dan je huissleutel. Verkrijgbaar met lightning, 30-pin en micro-USB aansluiting.

sleutelhangers-6 sleutelhangers-7

Magneet

Ja, dan heb je al je prachtige sleutelhangers aan je bos zitten, heb je ze weer ergens in de hoek gegooid. Kom je weer te laat op werk, wat weer resulteert in één grote miserabele bende: onveilige fietsmanoeuvres, stinkend naar zweet en ruzie met je baas. Dan is deze Hookeychain Magnet je beste vriend. Hang je sleutels iedere keer als je thuiskomt aan de koelkast.

sleutelhangers-5