Met een beetje geluk heb jij er de eerste terras-uurtjes van dit jaar al weer op zitten. En moge er nog velen komen. Ja, het wordt weer lekker weer. Dat betekent urenlang op het terras borrelen met vrienden, korte broek, instappers en je zonnebril op. De kater van de avond ervoor drink je weg met een lekkere frisse zomerdrank. Een Radler bestellen doen we niet meer. Een goede Gin Tonic blijft lekker, maar heeft toch zijn beste tijd gehad. Wat als we een keer wat anders willen? Deze zomerdrankjes bestel jij deze zomer op het terras:

Moscow Mule

De Russische variant op de Mojito.Een cocktail op basis van vodka, ginger beer, limoen en munt. Een verfrissende drank die geserveerd wordt met een dikke lading ijs. Je ziet Don Draper aardig wat Moscow Mule’s wegdrinken in de serie Mad Men.

moscow mule man man zomerdranken

Vermouth met ijs

Dit zou zomaar de nieuwe Gin Tonic kunnen worden. Versterkte wijn, op smaak gebracht met aroma’s en kruiden. De bekendste Vermout is Martini. Wist je waarschijnlijk niet, want Martini promootte zich tot op heden niet als Vermouth. Nu deze drank populair wordt zal Martini waarschijnlijk met grote letters ‘Vermouth’ op het etiket zetten. Simpel te maken en goedkoper dan een Gin Tonic. Kom maar door met die Vermouth!

vermouth man man zomerdranken

Dark en Stormy

Deze cocktail, gemaakt van ginger beer, donkere rum en limoen is de mannen-cocktail voor komende zomer. De donkere rum brengt de storm in je cocktailglas. Je kunt er voor kiezen om de rum niet te mengen. Dan behoudt de cocktail zijn gelaagdheid in kleur. De bodem is licht en fris, maar de bovenkant is sterk.

dark & stormy man man zomerdranken

Galliano L’Aperititivo Tonic

Traditioneel gezien werd de ‘aperitivo’ als opening van het diner gebruikt. Het lichte drankje werd geserveerd met kleine hapjes om de sfeer en gesprekken op gang te krijgen. De smaakpapillen worden bij deze drank wakker geschud. Ook zonder de Italiaanse zon brengt deze mediterrane borrel mensen bij elkaar. Een verfijnd, bitterzoet recept met extracten van sinaasappel, bergamot, mandarijn en grapefruit. Een frisse zomerdrank die perfect smaakt bij de borrel.

zomerdrank man man

Jenever

Je kent jenever misschien als een ouwe lullen drank, maar dat is het zeker niet. Mits je de goede jenever hebt. Eerder schreven we over JAJEM, een frisse jenever die jij op het terras wil drinken. Deze jonge jenever is verfrissend met smaken als vlierbloesem, citroengras en hibiscus. Het borreltje wordt ijskoud geserveerd, of samen met een biertje voor een ‘kopstoot’.