De glansrijke carrière van Serena Williams

Serena Jameka Williams, geboren op 26 september 1981 in Saginaw, Verenigde Staten, is een professionele tennisspeelster van wereldklasse. Ze is de jongere zus van de alom bekende tenniskampioen Venus Williams. Serena’s lijst van overwinningen in de grandslamtoernooien is ronduit indrukwekkend. Ze heeft minstens drie keer elk grandslamtoernooi in het enkelspel gewonnen, wat haar totale aantal grandslamtitels op 23 brengt. Deze overwinningen omvatten zeven overwinningen op het Australian Open, driemaal Roland Garros, zevenmaal Wimbledon en zesmaal het US Open. Dit maakt haar record ongeëvenaard in het moderne tijdperk van tennis.

Hoewel ze niet alle vier de grandslamtoernooien in één kalenderjaar heeft gewonnen, is Serena Williams een levend bewijs van vastberadenheid en vasthoudendheid in haar sportieve loopbaan.

Het vermogen en de diverse inkomsten van Serena Williams

Serena’s indrukwekkende carrière heeft niet alleen haar sportieve glorie vergroot, maar ook haar financiële welzijn. Met een geschat vermogen van ongeveer 225 miljoen euro heeft ze bewezen dat ze niet alleen op het tennisveld kan schitteren. Naast haar tenniscarrière heeft ze haar stempel gedrukt op het zakenwereldje. Ze heeft haar eigen kledingmerk gelanceerd in 2018 en investeert in maar liefst 34 startende bedrijven. Bovendien heeft ze lucratieve sponsordeals lopen die haar invloed en welvaart verder vergroten.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Serena Williams (@serenawilliams)

Serena Williams verdient niet zomaar een salaris; ze behaalt aanzienlijke financiële mijlpalen. Haar jaarlijks inkomen van bijna 35 miljoen euro vertaalt zich naar bijna 3 miljoen euro per maand en bijna 700.000 euro per week. Op een goede dag kan ze bijna 134.000 euro binnenhalen. Dit illustreert haar ongeëvenaarde status als een van de best verdienende sportvrouwen ter wereld.

Haar leven buiten het tennisveld

Haar overwinningen beperken zich niet tot het tennisveld. Ze heeft een liefdevolle familie en is trotse moeder van Alexis Olympia Ohanian. Haar dochter, liefkozend ‘Olympia’ genoemd, lijkt in de voetsporen van haar moeder te treden als een opkomend tennistalent. Buiten het tennis heeft Serena ook haar interesse in acteren getoond, met enkele kleine rollen in series zoals Law And Order.

Serena Williams leidt momenteel een rustig leven in het pittoreske Palm Beach Gardens, Florida. Hier woont ze in een prachtige villa, wat getuigt van haar succes en inzet. Haar toewijding en doorzettingsvermogen hebben haar beloond met niet alleen sportieve triomfen, maar ook een leven van comfort en luxe. Het is duidelijk dat Serena elk aspect van haar leven met dezelfde vastberadenheid benadert als haar tenniswedstrijden.