Papegaai zei iets verdachts wat haar aan het denken deed zetten

Vreemdgaan is natuurlijk nooit een goed idee, maar je moet er toch zeker wel twee keer over nadenken als je een huisdier hebt die erom bekend staat zijn mond (snavel) voorbij te praten. We hebben het hier natuurlijk over een papegaai. Het klinkt misschien als een scène van een film, maar dit is toch echt daadwerkelijk gebeurd. Zo moest een vrouw er via de papegaai van haar vriend achter komen dat haar vriend vreemdging.

De papegaai zei namelijk dat hij van een andere vrouw hield. Zo legde ze uit dat deze papegaai steeds de naam Jess herhaalde, wat duidelijk niet haar naam is en verder ook niet de naam van een bekende. Hierdoor vermoedde ze eigenlijk al vrijwel meteen dat er sprake was van overspel en dat haar vriend regelmatig een andere vrouw mee naar zijn huis nam. Vervolgens reageerde haar vriend ook nog eens erg nerveus toen de papegaai de naam Jess herhaalde en werd hij zelfs boos toen ze aan hem vroeg wie Jess was.

Op Reddit, waar wel vaker opmerkelijke verhalen worden gedeeld, deed ze vervolgens haar verhaal. “Ik ben in de meest eigenaardige en vreemde situatie ooit terechtgekomen. Stel je eens voor dat je tijdens een familiebijeenkomst bij de ouders van je vriend constant de naam van een andere vrouw uit zijn papegaai hoort komen.” legt ze aan de lezers op Reddit uit. “De hele nacht bleef de papegaai schreeuwen dat hij van een andere vrouw genaamd Jess hield. Ik vroeg aan mijn vriend waar de vogel het over had, maar hij lachte het weg en noemde het een gekke en grappige vogel.

Vervolgens merkte de vrouw op dat haar vriend zenuwachtig zijn telefoon begon te controleren en hem zelfs ondersteboven op de tafel neerlegde. “Uiteindelijk barstte ik in tranen uit en vroeg aan hem wie Jess is, waarop hij boos reageerde en ik te horen kreeg dat ik me onzeker liet maken door een vogel.” Zijn ouders probeerden nog tussen beiden te komen en ze allebei te kalmeren, maar haar vriend werd steeds bozer en bozer. “Ik ben alleen vertrokken en zonder hem naar huis gegaan en heb hem sinds gisteravond niet meer gesproken.”

Reacties van lezers op Reddit

Dit opmerkelijke bericht kon natuurlijk wel wat reacties verwachten. Zo beweerden veel lezers dat papegaaien zinnetjes leren die voor hen herhaald worden, dus je zou veel over Jess moeten horen om haar naam uit de mond van de papegaai te horen. Andere lezers kwamen weer met het idee dat Jess misschien een ex-vriendin zou kunnen zijn, maar zeiden daarbij ook gelijk dat het gedrag van haar vriend na de confrontatie erg verdacht was. “Als het een ex was, zou het kunnen worden weggelachen of uitgelegd. Raar dat er niets werd uitgelegd.” waaraan een andere lezer hieraan toevoegde “Eerst wou ik nog zeggen dat de vogel misschien een gesprek uit een tv-programma herhaalde, maar je vriend gedroeg zich zeker achterdochtig. Misschien moet je toch eens wat speurwerk gaan doen.

Een ding is in ieder geval wel zeker: vertel je diepste geheimen niet in het bijzijn van een papegaai.