Vreemdgaan is voor veel mensen reden tot breuk

Voor veel mensen is vreemdgaan not done en een reden voor een onmiddellijke breuk. Toch besloot een man zich stil te houden nadat hij zijn vrouw op heterdaad betrapte. Maar waarom? In zijn eigen woorden noemde hij zijn huwelijk “Helemaal geweldig”, en vertelde hij dat ze nog helemaal verliefd zijn, samen drie kinderen hebben en ook nog een goed leven tussen de lakens hebben. Tot hij op een dag tijdens zijn pauze op werk besloot om naar huis te rijden, en haar vervolgens met een andere man betrapte. Om het nog eens erger en vreemder te maken, herkende hij ook nog eens de minnaar van zijn vrouw en hij gaf toe dat hij er wel oké mee is. Hoe dan?

Op Reddit deed hij zijn verhaal en schreef het volgende: “Een paar jaar geleden was ik tijdens mijn lunchpauze een stukje aan het rijden. Ik kwam langs mijn huis en mijn garagedeur stond open. Vervolgens zag ik daar de auto van mijn vrouw en een andere auto.” Daarna vervolgde hij: “Toen ik naar de garage ging hoorde ik vanaf onze logeerkamer boven me verschillende geluiden die duidelijk klonken alsof ze bezig waren. Ondanks dat ik daar tot ongeloof stond over wat ik hoorde, werd ik niet overweldigd door boosheid of wat dan ook.” Uiteindelijk ging hij terug naar zijn auto en zag hij ze ongeveer 15 minuten na de confrontatie samen naar buiten lopen.

Man keurt gedrag van vrouw goed

Waarom de man het vreemdgaan van zijn vrouw toelaat? “Het punt is dat ons huwelijk verdomd geweldig is. We doen het bijna elke avond met elkaar en we zijn helemaal verliefd. Ook hebben we drie kinderen samen.” Toch controleert hij regelmatig midden op de dag tijdens zijn pauze of die vreemde auto voor de deur staat, en dit schijnt zo twee tot drie keer per maand het geval te zijn. “Ik ben 100% op de hoogte van wat er gebeurt, en ik vind het best oké. Ik heb een vriend die bij de politie werkt het kenteken laten controleren en het is een van haar studievriendjes. Hij is ook getrouwd.” Hij besloot dan ook zijn mond te houden tegen zijn vrouw omdat hun huwelijk volgens hem verder ‘perfect’ is.

Hoewel veel andere mensen het raar vinden, reageren sommige mensen toch positief. Zo meldde een lezer in de reacties het bericht ‘vreemd genoeg gezond’. En iemand anders schreef: “Als het voor jou werkt, is dat oké.” Een andere lezer voegde hieraan toe: “Het is waarschijnlijk een goed idee om hierover met haar te praten. Je bevindt je in een zeldzame situatie waarin je weet dat je vrouw vreemdgaat en je vindt het prima. Je vindt het goed omdat je het gevoel hebt dat je huwelijk perfect is, maar blijkbaar heeft ze het gevoel dat er iets ontbreekt.” Een andere lezer grapte vervolgens: “Broer, als je ooit iets doet dat haar erg kwaad maakt, krijg je een vrijbrief om ook vreemd te gaan.” Vervolgens gaf de man aan dat deze opmerking hem aan het lachen maakte.

Gelukkig kan hij er in ieder geval zelf wel om lachen, want veel mensen zouden deze situatie toch echt anders aangepakt hebben.