Een verborgen boodschap in Leave the World Behind?

De film, met Julia Roberts, Ethan Hawke en Kevin Bacon in de hoofdrol, vertelt het verhaal van een gezin wiens vakantie wordt verstoord tijdens hun vakantie. Ze hebben namelijk een prachtig verblijf geboekt, en plotseling staan de eigenaren van de woning voor de deur op zoek naar een toevlucht voor een toenemende cyberaanval. De wereld om hen heen stort langzaam in elkaar en iedereen wordt geconfronteerd met hun plaats in deze chaotische situatie.

Sommige kijkers denken dat de film commentaar levert op onze eigen perceptie van de wereld. In een virale TikTok-video wordt benadrukt hoe eng het is wanneer je echt oplet wat er gebeurt. In een scène blokkeren gehackte zelfrijdende auto’s de uitgang van de personages, wat tot paniek leidt bij de kijkers. 

Hieronder kan je de desbetreffende scène uit de film Leave the World Behind bekijken:

 

De Tesla-scène trekt de aandacht van Elon Musk

De scène trok zelfs de aandacht van Elon Musk, omdat sommigen dachten dat een aanval was op Tesla. Andere kijkers speculeren over de diepere betekenis van de film. Aan het einde zoekt moeder Amanda haar vermiste dochter Rose. Wanneer Rose uiteindelijk haar weg vindt naar een bunker bij de buren en daar een dvd pakt van het laatste seizoen van Friends, begint het bekende themalied en rollen de aftitelingen.

Sommige fans denken dat dit symbolisch is voor het zoeken van afleiding in entertainment te midden van een instortende wereld. Ze suggereren dat we ons laten meeslepen door entertainment en niet echt begrijpen wat er om ons heen gebeurt. Anderen noemen de film gewoon “raar” en beweren dat het een les is over Tesla en waarom je geen elektrische auto zou moeten kopen.

Kortom, Leave the World Behind zet de Netflix-kijkers in ieder geval aan het denken. Terwijl sommigen angstig werden door de verborgen boodschap in de film, zien anderen er een diepere symbolische betekenis in. Of je nu van deze thriller houdt of niet, één ding is zeker – het laat niemand onverschillig achter.