Venom evenaart de hype in de verste verte niet

Bij de aankondigingen van Venom waren de verwachtingen al hooggespannen. De trailer deed ons op het puntje van onze stoel zitten. Dit zorgde voor een enorme hype rondom de film en er werd dan ook vol verlangen uitgekeken naar de première. Nu het moment daar is, zorgt dit echter voor een enorme teleurstelling in de ogen van velen. Over het algemeen is de kritiek, zowel van critici als op social media, vooral dat de film één grote rommelboel is. “Er kan niet eens misschien aan de hype worden voldaan”, zo wordt er gezegd. Men stelt dat de film pas in 2020 had moeten uitkomen, of zelfs helemaal niet. Een aantal mensen gaat nog verder en vergelijkt de film met Catwomen, de film met Halle Berry, die algemeen bekendstaat als de slechtste film van de franchise. Pijnlijk.

venom kritiek MAN MAN

Ook Tom Hardy weet Venom niet te redden

Bijna alles wat de man aanraakt lijkt te veranderen in goud, maar nu is er ook op hem kritiek. Zo zegt een kritische recensent: “Iedereen uit de cast lijkt te beseffen dat hij zich in een duistere film bevindt, behalve Tom Hardy. Die lijkt meer op Jim Carrey in een komische film.”

Hardy zelf heeft wisselend gereageerd op de film. Hij geeft aan enthousiast te zijn over de film en te hopen op een vervolg. Hij zou met plezier nogmaals in de huid van het hoofdpersonage kruipen en hint zelfs naar een trilogie. Anderzijds gaf hij in een interview aan dat zijn favoriete scenes uit de film zijn geknipt. Hij geeft aan dat maar liefst 40 minuten van zijn favoriete materiaal de bioscoopversie niet heeft gehaald. Dit waren scènes die volgens de Btise acteur wat meer duistere humor bevatten. Misschien hadden deze scenes er toch beter in kunnen zitten, de versie die nu is uitgebracht is in elk geval alles behalve positief ontvangen.