Foto via: instagram Hugh Hefner

Hugh Hefner

Hugh Hefner, geboren op 9 april 1926, was al zijn hele leven verliefd op media en publiciteit. Al op de middelbare school had hij zijn eigen cartoon en noemde hij zichzelf “Hef”. Ook maakte hij eigen horrorfilms en begon ‘ie een schoolkrant. Na het studeren van kunsten en psychologie bleef hij druk bezig in de wereld van uitgeverijen. In 1953 had de Playboy magnaat zo’n $8.000 bij elkaar geschraapt van familie en vrienden en bracht hij de eerste editie van de Playboy uit. Op de cover stond een pin-up van Marilyn Monroe en er werden 50.000 exemplaren verkocht. Het magazine bestond uit veel hoogstaande journalistiek met interviews van onder andere Martin Luther King Jr. Bijgestaan door de mooiste foto’s van modellen en celebs.

Veiling eigendommen Hugh Hefner MAN MAN

Playboy groeide uit met televisie, film, resorts en producten. Allen bekend met het Bunny logo met strik. Hefner werd gezien als één van de meest invloedrijke personen van de 20ste eeuw en nu heb jij de kans een stukje historie in handen te krijgen.

Veiling eigendommen Hugh Hefner

Een groot deel van de items van deze legende zal geveild worden. Teveel om te benoemen zelfs. Wij hebben de items die er echt uitspringen voor je op een rijtje gezet.

  • Complete Playboy collectie van Hugh Hefner – Geschatte waarde $20.000-$40.000
  • Custom made Playboy Monopoly bordspel – Geschatte waarde $6.000-$8.000
  • Hefners persoonlijk eerste exemplaar van de eerste Playboy editie – Geschatte waarde $3.000-$5.000
  • Hefners gegrafeeerde  1980 NBA Championsship ring – Geschatte waarde $2.000-$4.000
  • Hefners beroemde Silke pyjama –  Geschatte waarde $1.000-$2.000

Veiling eigendommen Hugh Hefner MAN MAN

Andere beroemde items die geveild worden, zijn een rookpijp, zijn Playboy manchetknopen, witte kapiteinshoed en befaamde leren jackets. De veiling zal plaatsvinden op 30 november en 1 november in Los Angeles. Je hebt dus nog even de tijd om te sparen voor je favoriete items.